Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

To si-Cluster στην «Πόλη του Διαστήματος» τη Βρέμη και την Space Tech Expo Europe

Ολοκληρώνεται σήμερα με μεγάλη επιτυχία η παρουσία του si-Cluster στην κορυφαία έκθεση διαστημικής τεχνολογίας Space Tech Expo Europe που πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Οκτωβρίου 2017 στην «Πόλη του Διαστήματος», τη Βρέμη της Γερμανίας, όπως αποκαλείται λόγω της σημαντικότατης συγκέντρωσης σχετικής δραστηριότητας στην περιοχή. Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή διοργανώθηκε από το si-Cluster, το Ελληνικό Gold Labeled Cluster στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών σε συνεργασία με τον Enterprise Greece και την ΕΒΙΔΙΤΕ και με το συντονισμό του Corallia.

Για πρώτη φορά επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και κυβέρνηση ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό το συντονισμό του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, του si-Cluster, και πέτυχαν τη σημαντικότερη και πιο παραγωγική ελληνική παρουσία σε διεθνή διαστημική διοργάνωση μέχρι τώρα.

Στην αποστολή συμμετείχαν τα μέλη του si-Cluster: Adamant Composites, Akronic, Althom Engineering, Elfon, EMTech, European Sensor Systems, Heron Engineering, Inasco, Planetek Hellas, Prisma Electronics, Softcom International, Teletel, Terra Spatium και το Εργαστήριο Ψηφιακών
Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών του ΕΚΠΑ.

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών πραγματοποίησαν, με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network, περισσότερες από 100 B2B συναντήσεις με άλλους φορείς και διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με μεγάλους «παίκτες» της ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας με πολύ σημαντικά εμπορικά αποτελέσματα. Παράλληλα, φιλοξένησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στο εθνικό περίπτερο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, προβάλλοντας διεθνώς τη δυναμική της χώρας στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

Την Space Tech Expo Europe επισκέφτηκαν πάνω από 3.000 κορυφαίοι μηχανικοί  καινοτόμων τεχνολογιών, επιχειρηματικά στελέχη, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και οργανισμών της παγκόσμιας διαστημικής βιομηχανίας. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πάνω από 22 νέες τεχνολογίες και προϊόντα για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, μαζί με περισσότερους από 300 εκθέτες και 80 ομιλητές από τους σημαντικότερους διαστημικούς φορείς του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του si-Cluster και CSFO του Corallia, Dr.-Ing. Jorge Sanchez δήλωσε: «Το si-Cluster διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η παρουσία μας στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση διαστημικής τεχνολογίας της Ευρώπης αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην πορεία μας προς τις διεθνείς αγορές. Περισσότεροι από 3000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά μας και να διαπιστώσουν τις δυνατότητές μας. Τo si-Cluster δε σταματά εδώ, μαζί με την αρωγή όλων των Μελών, της Διοίκησης  και των συνεργαζόμενων φορέων θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις εξωστρεφείς δράσεις μας, δίνοντας το «παρών» σε διεθνείς διοργανώσεις, στοχεύοντας σε νέες ευκαιρίες, διεθνές κοινό και καινούριους δρόμους διοχέτευσης των καινοτόμων μας τεχνολογιών Designed in Greece».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κος Βασίλης Μαγκλάρας, ο οποίος συνόδευσε την αποστολή δήλωσε: «Ο τομέας του διαστήματος για την Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με πολύ αυξημένες προοπτικές. Ήδη τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στη δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού και ανταγωνιστικού οικοσυστήματος το οποίο με το συντονισμό και την αρωγή της πολιτείας θα αποκτήσει ιδιαίτερες δυνατότητες ώστε η Ελλάδα να μπει στο χάρτη της διαστημικής τεχνολογίας. Η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, το εθνικό πρόγραμμα παραγωγής μικροδορυφόρων, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον HellasSat αποτελούν μερικά μόνο σημεία της σημαντικής προσπάθειας της Ελληνικής Κυβέρνησης να υποστηρίξει την υψηλή τεχνολογία με ιδιαίτερες αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα. Το εθνικό περίπτερο του si-Cluster στην έκθεση της Βρέμης πιστοποιεί το δυναμισμό και την επιθυμία των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων να καταστούν δυναμικά μέλη της Ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κος Ηλίας Αθανασίου, δήλωσε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η χώρα μας συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της διαστημικής τεχνολογίας, τη διεθνή έκθεση Space Tech Expo Europe. Η επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από το si-cluster υπό το συντονισμό του Corallia σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece και με την υποστήριξη σχεδόν, του συνόλου των συνδέσμων της τεχνολογίας, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζουμε για ενιαία και συνολική προβολή του επιχειρηματικού μας οικοσυστήματος στις διεθνείς αγορές. Κοινός μας στόχος είναι η ενίσχυση της έρευνας, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, διατηρώντας παράλληλα το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό στην Ελλάδα. Για το 2018, ο Enterprise Greece έχει εντάξει δύο διεθνείς εκθέσεις του κλάδου της διαστημικής τεχνολογίας στο πρόγραμμά  του και στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια και την προβολή των εταιριών του κλάδου στο εξωτερικό.»

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε, επίσης, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC