Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Digital Culture Festival: Το μέλλον της διασκέδασης βρίσκεται στον ψηφιακό κόσμο

Ένα διήμερο γεμάτο με workshops, σεμινάρια, διαγωνισμούς και φυσικά gaming battles πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Digital Culture Festival 2017, που διοργάνωσαν το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και οι εταιρίες AnimeHouse και GNET Internet Stations, υπό την Αιγίδα του Δ. Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1 – 2 Απριλίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, Ερμού 45 στην Πλατεία Αριστοτέλους!

Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 2.500 αφίξεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας και με μεγάλο ηλικιακό εύρος, αποδεικνύοντας ότι το gaming -ως μορφή διασκέδασης- δεν αποτελεί taboo, αλλά επιλογή!

Κατά τη διάρκεια του Digital Culture Festival 2017 πραγματοποιήθηκαν 18 workshops & σεμινάρια όπως:
3D Printing with MAYA & Zbrush,
Retro Gaming και η θέση του στον σύγχρονο κόσμο ψηφιακής διασκέδασης,
Εισαγωγή στο Gamification,
Stellar Codex: Τεχνητή νοημοσύνη και προηγμένες τεχνικές σχεδιασμού επιπέδων, κα

7 Tournaments & Showmatches:
LoL Showmatch, μεταξύ των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων Greek Regenesis eSports και Instinct Esports
LoL Tournament
Yu-Gi-Oh Tournament
Hearthstone Tournament
Overwatch Tournament
Pokemon Tournament
Smash Bros Tournament

Ενώ ως guests συμμετείχαν γνωστοί YouTubers & Gamers, όπως οι:
Αλέξανδρος Κοντοπίδης
Zok
Leon Pep (Λεωνίδας Πέπλης)
Gramers
Bitbite

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολλοί διαγωνισμοί με πλούσια δώρα για τους νικητές, από τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ:
X BOX, Ozone Gaming Gear, Plaisio, Travel 18-24, Καταστήματα Vodafone Περαίας-Θέρμης-Μηχανιώνας, Κινηματογράφοι Cineplexx, Kaissa, eFantasy.gr, Steel Series

Kαθ’ όλη τη διάρκεια του Digital Culture Festival 2017, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης «Cure Day», του YouTuber Λεωνίδα Πέπλη, συλλέχθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης!

Στο φουαγιέ των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, φιλοξενήθηκε η εταιρεία GCODE Workspace, η οποία παρουσίασε στους επισκέπτες το μέλλον της παραγωγής αντικειμένων, το οποίο δεν είναι άλλο από την εκτύπωση 3D, ενώ στον 3ο όροφο οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έκθεση comics που επιμελήθηκε ο Νίκος Δαλαμπύρας, υπεύθυνος των εκδόσεων "Ένατη Διάσταση".

Το Digital Culture Festival 2017, υποστήριξαν οι Τομείς Σπουδών Πληροφορικής, Επισιτισμού, Μόδας & Ομορφιάς, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Μουσικής και Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Περισσότερα για το Digital Culture Festival 2017 στο http://bit.ly/2oIn3nu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC