Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

SleepBot, βάλτε σε τάξη τον ύπνο σας

Το SleepBot είναι ένα δωρεάν app που καταγράφει τον ύπνο σας, όχι αυτόματα αλλά κατόπιν δικού σας “input”. Εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να το «ενεργοποιήσετε» πριν κοιμηθείτε και να το «κλείσετε» μόλις ξυπνήσετε.
Διαθέτει και ξυπνητήρι ώστε να σας ξυπνήσει ομαλά ενώ μπορεί να καταγράψει και τον ύπνο σας (κίνηση και ήχους) ώστε να σας προσφέρει και συμβουλές για τη βελτίωσή του.

Κατ’ αρχάς θα του ορίσετε πόσες ώρες θα θέλατε να κοιμάστε ιδανικά τη μέρα; 6; 7; 8; 12; Θα θέσετε, με λίγα λόγια, τη βάση σας. Το SleepBot στη συνέχεια θα καταγράφει κάθε μέρα τις ώρες που κοιμάστε και ξυπνάτε, βγάζοντάς σας μέσους όρους, πόσο ύπνο «χρωστάτε» στον εαυτό σας (ή πόσες ώρες παραπάνω έχετε κοιμηθεί) και θα σας παρουσιάζει τα δεδομένα που συλλέγει σε λειτουργικότατα διαγράμματα. Έτσι, θα μπορείτε να καθορίζετε όχι μόνο την ποσότητα του ύπνου σας αλλά και τις ακριβείς ώρες που ξεκουράζεστε κάθε μέρα (έτσι βοηθάτε τον οργανισμό σας να εκκρίνει τις κατάλληλες ουσίες την κατάλληλη στιγμή). Μπορείτε μάλιστα να τροποποιείτε τις εγγραφές του SleepBot έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στην πραγματικότητα.

Το αποτέλεσμα; Με την ανάλογη διάθεση, θα ξεκινήσετε να βάζετε σε μια τάξη τον ύπνο σας και να προσέχετε τις ώρες που κοιμάστε και ξυπνάτε. Γενικότερα, τα διαγράμματα θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το κακό που κάνετε στον εαυτό σας έχοντας άστατο ωράριο στον ύπνο, οπότε η λογική λέει πως σταδιακά θα αρχίσετε να βελτιώνεστε.


techpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC