Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Τι ετοιμάζει η Samsung με το Galaxy S7;

Η Samsung ετοιμάζεται να κάνει κάτι πολύ ενδιαφέρον με την κάμερα του επερχόμενου Galaxy S7. Σύμφωνα με το SamMobile η 16MPixels κάμερα που είδαμε στα Galaxy S6 και S6 Edge θα συρρικνωθεί στα 12,2MPixels στη ναυαρχίδα της που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Γιατί, ωστόσο, η Samsung αποφάσισε να κάνει αυτήν την, εκ πρώτης όψεως, υποβάθμιση; Είναι σημαντικό να δει κανείς ότι ο αριθμός των στοιχείων στον αισθητήρα δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα εικόνας.

Τα μεγαλύτερα μεγέθους στοιχεία θα δέχονται περισσότερο φως και ως εκ τούτου περισσότερη πληροφορία. Ένα μοντέρνο smartphone έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος και χρειάζεται να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στο μέγεθος του αισθητήρα και στα pixels. Πρέπει επίσης να υπολογίσει κανείς τη ποιότητα των υλικών, μαζί με το εστιακό μήκος, την ταχύτητα του αισθητήρα και την επεξεργασία που ακολουθεί στην πληροφορία που συλλαμβάνεται. Όλα αυτά σημαίνουν, ότι, τελικά, η μείωση των MPixels δεν σημαίνει υποβάθμιση, αλλά ίσως ...αναβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC