Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

planet.ellak.gr: Ανασκόπηση 2015 των δράσεων της κοινότητας ownCloud

To 2015 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για την παγκόσμια κοινότητα ownCloud. Αυτό είχε αντίκτυπο και στην ελληνική σκηνή του ΕΛ/ΛΑΚ.

* Τον Μάρτιο έγινε παρουσίαση στον GreekLUG σχετικά με το πώς να επιλέξει κανείς υπηρεσία cloud και γιατί να επιλέξει το ownCloud αντί για κάποια άλλη.

* Τον Απρίλιο, μεταφράστηκε στο 100% το ownCloud.

* Τον Μάιο, έγινε μια πρώτη γνωριμία με το Techministry, όπου διοργανώθηκε μια ομιλία σχετικά με τα οφέλη που μπορεί να έχει ένας οργανισμός όπως το Techministry από τη χρήση του ownCloud.

* Τον ίδιο μήνα, διοργανώθηκε μια ομιλία στο πλαίσιο των Μονάδων Αριστείας, από το ΑΠΘ και τον GreekLUG.

* Από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι λίγο πριν το καλοκαίρι του 2015, είχε δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στην οποία κάθε μέλος της κοινότητας είχε τη δυνατότητα να κάνει κάποια μικρή εργασία του στυλ διαβάστε αυτό το άρθρο και δημοσιεύστε το στο twitter ή οργανώστε μια παρουσίαση κλπ. Αυτές οι εργασίες παρείχαν πόντους, ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας. Όταν το μέλος συγκέντρωνε ένα σύνολο πόντων, ανταμειβόταν με “δώρα” που υπήρχαν στην λίστα. 7 στους 10 ήταν Έλληνες.
Η πλατφόρμα αυτή δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα στο ownCloud. Μέχρι λίγο πριν το καλοκαίρι, οι περισσότεροι Έλληνες είχαν παραγγείλει ως δώρο το Banana Pi.

* Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, διεξήχθη το παγκόσμιο συνέδριο στο Βερολίνο.

* Το Νοέμβριο, διεξήχθη το καθιερωμένο FOSSCOMM στην Αθήνα. Η κοινότητα ownCloud βρισκόταν με μια μικρή παρουσίαση σχετικά με τα νέα που ανακοινώθηκαν στο παγκόσμιο συνέδριο του καλοκαιριού.

* Ευκαιρίας δοθείσης, διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μια ημερίδα σχετικά με την χρήση του ownCloud από οργανισμούς όπως το IEEE (που διοργάνωσε και την ημερίδα).

Πλέον το ownCloud έχει εγκατασταθεί σε μεγάλους δημόσιους οργανισμούς, εταιρίες.Στο Grnet το χρησιμοποιούν, στο ΑΠΘ το έχουν εγκαταστήσει για τους καθηγητές και το προσωπικό. Από τη νέα χρονιά είπαν ότι θα το έχουν διαθέσιμο και για τους φοιτητές. Το ΤΕΙ Λάρισας το παρέχει στους φοιτητές του.
Τέλος η Forthnet το χρησιμοποιεί ενδοεταιρικά για τους συνεργάτες της.

ellak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC