Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Η νέα PEN-F είναι ο ορισμός του στυλ και η ουσία της φωτογράφισης

Ο ορισμός του στιλ και της ουσίας στη φωτογραφία – Ποτέ ξανά η απόδοση high end δεν είχε τέτοια εμφάνιση και τέτοια αίσθηση. Η PEN-F είναι ο ορισμός του στιλ και της ουσίας στη φωτογραφία.
Ένα μοναδικό έργο τέχνης, μία εμβληματική εικόνα. Οι δημιουργοί της νέας PEN-F συνδύασαν τους κανόνες του σύγχρονου design και ευκολίας με μία δόση κληρονομιάς και χειροπιαστής οικειότητας. Σε αυτή τη μηχανή, ο άνθρωπος που αναζητά τα όμορφα πράγματα στη ζωή θα βρει ένα εξαιρετικό έργο. Ναι, μπορεί να δημιουργήσει ανώτερης ποιότητας φωτογραφία, αλλά θα σας εμπνεύσει για πολλά παραπάνω.

Το design
Ο εραστής του καθαρού design θα καταλάβει αμέσως ότι η PEN-F είναι η μηχανή που όλοι την πιάνουν στα χέρια τους όταν τους αφήνεις, αλλά κανείς δε βιάζεται να στη δώσει πίσω. Οι σχεδιαστές της έχουν φροντίσει ώστε η αίσθηση στο πιάσιμο να είναι όσο έντονη όσο η όψη της. Ούτε μία βίδα δεν είναι ορατή σε αυτό το μοναδικό συλλεκτικό αντικείμενο.

Ο σχεδιασμός
Ένα προϊόν που κυκλοφορεί μία φορά σε κάθε γενιά, και απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν από φωτογραφία αλλά είναι και ευλογημένοι με μία βελτιωμένη αντίληψη για το σχεδιασμό και την ομορφιά. Σίγουρα η PEN-F είναι μία μηχανή εναλλάξιμων φακών όπως όλες οι PEN. Και χρησιμοποιεί το Micro Four Thirds format – που σημαίνει ότι είναι μικρότερη σε διαστάσεις και πιο ελαφριά από τις DSLR, ενώ προσφέρει παρόμοια ή σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Ο τρόπος λήψης
Λίγες μηχανές στην κατηγορία της προσφέρουν τόσους τρόπους λήψης, από τον κλασικό, μέχρι τον rangefinder, το street shooting και την επιπλέον ακρίβεια που προσφέρει το απίστευτα προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Η PEN-F έρχεται με ένα σκόπευτρο με βοήθεια εστίασης και μία high-def OLED οθόνη με real-time preview όλων των ρυθμίσεων και εφέ.

Ο νέος δημιουργικός διακόπτης
Ο μεγαλύτερος μεταλλικός διακόπτης στο πάνω μέρος της PEN-F σου δίνει άμεση πρόσβαση σε τέσσερεις δημιουργικές λειτουργίες, κάποιες από τις οποίες είναι νέες στην κατηγορία. Επιπλέον των 14 Art Filters, μπορείς να ρυθμίσεις ειδικά προφίλ για τα χρώματα, ή Monochrome Profile Control ή Color Creator. Το Monochrome Profile Control σου επιτρέπει να ρυθμίσεις την καμπύλη του gradation, τον κόκκο του φιλμ, τις σκιές. Ένας μοχλός πίσω από το διακόπτη σου δίνει άμεση πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει ως αγαπημένες – χωρίς να χρειάζεσαι υπολογιστή. Αρκεί μία κίνηση με τον αντίχειρα και θα δεις το εφέ στην οθόνη της μηχανής.

Η γρηγορότερη απόκριση του κόσμου*
Η PEN-F διαθέτει τη συντομότερη καθυστέρηση μεταξύ του πατήματος του κουμπιού και της απελευθέρωσης του κλείστρου στον κόσμο. Το autofocus είναι επίσης απίστευτα γρήγορο χάρης στο σύστημα Eye Detect AF και την πρόσβαση σε εστίαση σε σημεία μέσω της οθόνης αφής.

Η ποιότητα της εικόνας
Οι καινοτομίες και η ομορφιά δε θα είχαν τόση σημασία αν η PEN-F δεν μπορούσε να προσφέρει ποιότητα. Εδώ όμως είναι που η Olympus καταφέρνει να υπερισχύσει του ανταγωνισμού. Με τον πιο προηγμένο αισθητήρα της αγοράς και τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, η μηχανή αυτή αποδίδει παραπάνω από αυτά που υπόσχεται.

Συνδεσιμότητα
Για άμεσο upload των εικόνων σας, η PEN-F έρχεται με Wi-Fi και δωρεάν OI.Share για άμεση πρόσβαση online με το πάτημα ενός κουμπιού.

Φυσικά η PEN-F είναι συμβατή με μία τεράστια γκάμα αξεσουάρ της Olympus και με 40 φακούς M.ZUIKO περιλαμβανομένης και της επαγγελματικής σειράς M.ZUIKO PRO. Είναι διαθέσιμη σε μαύρο και ασημί από τις αρχές Μαρτίου 2016. Κοστίζει €1199 για το σώμα, ή €1399 σε kit με τον M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake ή €1499 με τον M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake.

Κάθε φακός Olympus και κάθε μηχανή έρχεται με μία επέκταση εγγύησης επιπλέον έξι μηνών** όταν δηλώνετε το προϊόν στην online πλατφόρμα MyOlympus.

Προτεινόμενα αξεσουάρ

  • Αυθεντικό leather neck strap CSS-S120L. Η oοπτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας PEN-F και τα δερμάτινα αξεσουάρ την εξασφαλίζουν.
  • Αυθεντική δερμάτινη θήκη περιτυλίγματος CS-48PR. Προστασία τόσο για τη μηχανή όσο και για τον έξτρα φακό σε εξαιρετικής ποιότητας υλικό.
  • Αυθεντική δερμάτινη τσάντα CBG-11PR. Το αθάνατο design της λεγόμενης messenger bag ταιριάζει απόλυτα με την PEN-F.
  • OI.Share v2.6 smartphone app. Για άμεσο Wi-Fi image sharing.
  • Body jacket CS-47B. Ένας μοδάτος τρόπος προστασίας της μηχανής από xχτυπήματα και γδαρσίματα.
  • Metal L-grip. Αυξήστε την επιφάνεια της μηχανής για καλύτερη λαβή όταν φωτογραφίζετε γρήγορα στο δρόμο.
  • Τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Επισκεφτείτε το site της Olympus στο http://www.olympus-europa.gr για τις τελευταίες πληροφορίες.

* Το Δεκέμβριο του 2015. σε σχέση με τις άλλες μηχανές με εναλλάξιμους φακούς – συμπεριλαμβανομένων των SLR και χρησιμοποιώντας τις συνθήκες in-house testing της Olympus.
** Έξι επιπλέον μήνες πέρα από την κανονική περίοδο εγγύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC