Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

OmSignal: Ακόμα ένα πρωτοποριακό wearable στην CES 2016

Επανάσταση στην κατηγορία των wearables φαίνεται πως θα δούμε μέσα από την τεχνολογική έκθεση CES 2016, η οποία διαδραματίζεται την εβδομάδα που διανύουμε στο Λας Βέγκας.

Μετά την πρώτη έξυπνη ζώνη, η εταιρία OmSignal, από τον Καναδά παρουσίασε ένα gadget που δεν φοριέται στον καρπό, αποδυκνύοντας πως τα wearables δεν φοριούνται μόνο στον καρπό.

Ένα από τα πράγματα τα οποία αναμένεται να δούμε σε μεγαλύτερο βαθμό φέτος στην CES είναι η τεχνολογία των wearable να έχει ενσωματωθεί στον ρουχισμό.

Οι κατασκευαστές θέλουν να δημιουργήσουν κάτι το οποίο, εκτός από χρηστικό, θα φοράς συνέχεια και δεν θα καταλήξει ύστερα από λίγο καιρό στο συρτάρι. Αυτό θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα κάποιου είδους εσώρουχου.

Πρόκειται για ένα αθλητικό σουτιέν. Το συγκεκριμένο σουτιέν είναι ικανό να μετράει τους παλμούς, την αναπνοή σου και τις θερμίδες που έκαψες, εκτός των άλλων. Όλα αυτά καταγράφονται σε ένα μικρό μαύρο κουτί, το οποίο είναι γεμάτο αισθητήρες και προσαρμόζεται στο το εσώρουχο.

Τα δεδομένα ύστερα αποστέλλονται ασύρματα στην smart συσκευή σου με την βοήθεια της αντίστοιχης εφαρμογής, που δημιούργησε η OmSignal. Η εφαρμογή έχει επίσης την επιλογή OmRun, η οποία σε συνδιασμό με το smart bra ή αλλιώς έξυπνο σουτιέν μετράει την απόσταση, τον ρυθμό του περπατήματος, της αναπνοής και την κούραση κατά την διάρκεια της εξάσκησης.

Η τιμή του θα είναι περί τα 150 δολάρια και το αντίστοιχο shirt kit για τους άντρες στα 275 δολάρια.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC