Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Εκτός λειτουργίας το Kickass Torrents

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν αν το site έπεσε λόγω hacking, αν αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή αν επρόκειτο για ακόμη μια περίπτωση censorship.


Tι συνέβη όμως πραγματικά; Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ισχυρή επίθεση DDoS, η οποία πραγματοποιήθηκε από αγνώστου ταυτότητας hackers, ανάγκασε την ιστοσελίδα να τεθεί «οffline» για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην μέρα.

Όπως δήλωσαν οι διαχειριστές του TorrentFreak, ιστότοπου αφιερωμένου στην ανάρτηση ειδήσεων σχετικά με την πειρατεία, η επίθεση στόχευσε τους DNS servers του Kickass Torrents, με αποτέλεσμα η βασική ιστοσελίδα, αλλά και πληθώρα επίσημων proxy sites να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Η επίθεση έλαβε χώρα στις 16 Ιανουαρίου, και ο πειρατικός ιστότοπος ήταν κάτω για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Την περασμένη εβδομάδα, η ιστοσελίδα δέχτηκε επίσης μικρότερης κλίμακας επιθέσεις DDoS.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρόβλημα φαίνεται να έχει αποκατασταθεί, ωστόσο οι διαχειριστές της σελίδας είναι σε επαγρύπνηση για μελλοντικά χτυπήματα.

Η  συγκεκριμένη επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια καμπάνιας τύπου «DDoS extortion», όπου η σύνηθης τακτική επίθεσης περιλαμβάνει χρήση “απειλών DDoS” για λύτρα ή εκβιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκφοβίζουν αρχικά τα θύματά τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις DDoS μικρής κλίμακας εναντίον τους. Οι επιθέσεις αυτές αυξάνονται σταδιακά σε διάρκεια και ισχύ, έως ότου οι εγκληματίες επιτύχουν τον σκοπό τους – ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων σχετίζεται με την καταβολή λύτρων σε ψηφιακό νόμισμα.


secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC