Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Αποφύγετε χρεώσεις από αγορές των παιδιών σε παιχνίδια στο iPad

Η Apple συνιστά στους γονείς να ενεργοποιήσουν την Οικογενειακή Κοινή Χρήση (Family Sharing) για να δημιουργήσουν ξεχωριστό κωδικό Apple ID για τα μέλη της οικογένειας που χρησιμοποιούν το ίδιο iPad ή iPhone. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αποφύγετε την χρέωση εάν έχετε εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας στη συσκευή σας και το παιδί σας έχει απομνημονεύσει το Apple ID σας.

Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών (ηλικία που μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα), μόνο ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστό Apple ID για παιδί, με προϋπόθεση την εισαγωγή έγκυρης μεθόδου πληρωμής (π.χ. μέσω πιστωτικής κάρτας). Πάντως, ο κάτοχος της συσκευής, μπορεί αργότερα ακόμα και να καταργήσει πλήρως τις πληρωμές, διαγράφοντας τα στοιχεία της μεθόδου πληρωμής από το iPad.

Τα βήματα για τη δημιουργία Apple ID για το παιδί είναι τα ακόλουθα:

Διαδοχική επιλογή Settings/iCloud/Family, Create an Apple iD for a child,εισαγωγή της ημερομηνίας γέννησής του, του κωδικού ασφαλείας της πιστωτικής κάρτας του κηδεμόνα, του ονόματος του παιδιού και ενός νέου κωδικού Apple ID για το νέο λογαριασμό.

Μετά τη διαδικασία αυτή, όλα τα μέλη της οικογένειας με το δικό τους Apple ID μπορούν να μοιράζονται μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και apps, με δυνατότητα επιλεκτικής πρόσβασης (δείτε στο δικτυακό τόπο της Apple τι μπορείτε να περιορίσετε με το γονικό έλεγχο στο iPad, στην ελληνική γλώσσα).

Σε ότι αφορά στις πληρωμές, όταν ο λογαριασμός αφορά παιδί κάτω των 13 ετών, ο κηδεμόνας ερωτάται πριν από κάθε απόπειρα αγοράς (Ask to Buy) και επομένως, πριν την χρέωση της πιστωτικής του κάρτας και καλείται να την εγκρίνει με το δικό του Apple ID.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ask to Buy στο iPad μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://support.apple.com/el-gr/HT201089

Ειδικότερα, για να αποτρέψετε αγορές από το iPad καλείστε να εισάγετε έναν νέο κωδικό, διαφορετικό από το passcode που ξεκλειδώνει τη συσκευή, το λεγόμενο συνθηματικό περιορισμών.
Με αυτό, ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει τις αγορές εντός εφαρμογής. Οι απαιτούμενες οδηγίες δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://support.apple.com/el-gr/HT204396in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC