Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Ευρύτατη η υποκλοπή πιστωτικών από τα Hyatt Hotels

Παραμονή Χριστουγέννων ανακοινώθηκε ότι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών των Hyatt Hotels.


Τότε όμως δεν γνωρίζαμε ποια ξενοδοχεία είχαν προσβληθεί, ούτε το ύψος των ζημιών. Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία σήμερα, ανακοινώνει ότι παραβιάστηκαν τα συστήματα πληρωμών και στα 250 θέρετρα, και μολύνθηκαν μαζικά με malware που έκλεψαν όλα τα στοιχεία των καρτών των πελατών της.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων της Hyatt ανέφερε ότι επηρεάζονται τα συστήματα πληρωμών που διαθέτει σε 50 χώρες από κακόβουλο λογισμικό που συνέλεξε τα στοιχεία των καρτών πληρωμών από τους τερματικούς σταθμούς πωλήσεων των εστιατορίων, του spa, του γκολφ, από τους χώρους στάθμευσης καθώς και από τα γραφεία check-in της εταιρείας!

Το hack φέρεται να πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 13ης Ιουλίου και της 8ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, και διέρρευσαν αριθμοί πιστωτικών καρτών, ονόματα πελατών, ημερομηνίες λήξης και κωδικοί επαλήθευσης της κάθε κάρτας.

Η Hyatt Hotels αναφέρει ότι τελικά κατάφερε να καθαρίσει τα συστήματά της από την μόλυνση και να εγκαταστήσει επιπρόσθετες δικλείδες ασφαλείας ελπίζοντας να παρεμποδίσει μελλοντικές επιθέσεις.

iguru.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC