Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Αύξηση της κερδοφορίας της General Electrics

Ανώτερα των προσδοκιών ήταν τόσο τα κέρδη όσο και τα έσοδα από τις βασικές δραστηριότητες της General Electric το τέταρτο τρίμηνο του 2015, με τα κέρδη από τη βιομηχανική της μονάδα ωστόσο να υποχωρούν.

"Η GE τα πήγε καλά σε ένα περιβάλλον βραδείας ανάπτυξης", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Immelt σε ανακοίνωση Τύπου. Ο Immelt επισήμανε ότι οι πρώτες εβδομάδες του έτους υπήρξαν "ιδιαίτερα ευμετάβλητες".

Αυτή τη στιγμή η GE βρίσκεται σε περίοδο μακροχρόνιας μεταμόρφωσης προκειμένου να  εστιάσει εκ νέου τον όμιλο στις βασικές βιομηχανικές του δραστηριότητες, όπως η ενέργεια και η αεροπορία. Στο τελευταίο τρίμηνο, η GE ολοκλήρωσε την εξαγορά των ενεργειακών assets της Alstom SA, τονώνοντας τον βασικό πυρήνα δραστηριοτήτων για ενεργειακό εξοπλισμό.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου η GE ανακοίνωσε κέρδη 6,28 δισ. δολαρίων ή 64 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 5,15 δισ. δολάρια ή 51 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν 1,4% στα 33,89 δισ. δολάρια. ΟΙ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 49 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 35,96 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα βιομηχανικά λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 6% στα 5,1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, αφαιρουμένων των χρεώσεων αναδιάρθρωσης. Οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 1% σε οργανική βάση.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC