Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Το Facebook Messenger θέλει να καταργήσει τα ...τηλέφωνα

Μια τεράστια επιτυχία κατέγραψε ο Facebook Messenger για το 2015, ξεπερνώντας το milestone των 800 εκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών και πλέον βρίσκεται σε θέση να βάλει νέους στόχους καθώς, ναι μεν αναγνωρίζει το sucess story του αλλά γνωρίζει πως βρίσκεται στην αρχή ακόμα.

Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι του Messenger για το 2016;

 Κατάργηση του τηλεφωνικού αριθμού: από τη στιγμή που τόσα εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τον Messenger για να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να χρεώνονται κάθε φορά για αυτό που στέλνουν, αυτό που περισσεύει είναι ο τηλεφωνικός αριθμός. GIFs, μηνύματα βίντεο, ακόμα και κοινοποίηση της τοποθεσίας, είναι λίγα από αυτά που οι χρήστες μπορούν να κάνουν μέσα στον Messenger. Οπότε το Facebook θέλει να βάλει την ταμπέλα “ξεπερασμένο” πάνω στο SMS και να πείσει τους πάντες να χρησιμοποιήσουν τον Messenger του μιας και δεν απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο.

Όταν τα threads έγιναν οι νέες εφαρμογές: Το Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόσβαση στα εργαλεία προγραμματισμού του σε συγκεκριμένες εταιρίες. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η συγκεκριμένη ανακοίνωση, μιας και αποτελεί στόχο του κοινωνικού δικτύου μέσα στο 2016 η δημιουργία ψηφιακών συνεργατών μέσα στον Messenger του. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχει επικοινωνία και πωλήσεις, σε ένα μέρος.

Δημιουργείστε group chats!: Αυτό υποστηρίζει το Facebook, παραπέμποντας για ταυτόχρονη ομαδική χρήση καθώς όπως αναφέρει “όλοι είμαστε κοινωνικοί”.

Ως τελευταίους στόχους θέτει και την δημιουργία και άλλων καινοτόμων υπηρεσιών καθώς και την ικανοποίηση των χρηστών του.


safer-internet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC