Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Τι περιμένουμε να δούμε στη CES 2016

Η νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει δυνατά καθώς η μεγαλύτερη γιορτή της #τεχνολογίας και των #gadgets χτυπάει κόκκινο στο Las Vegas και δεν είναι άλλη από αυτή της έκθεσης CES 2016.


Τι περιμένουμε να δούμε από το ετήσιο Consumer Electronics Show (ή CES 2016);

Πιο προσωπικά Wearables
Τα SmartWatch έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 2015 σε σημείο να σκεφτόμαστε ιδιαίτερα την αγορά εκείνου που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες μας. Ιδιαίτερα στο θέμα της γυμναστικής μετρώντας τους στόχους που είχαμε θέσει. Στη φετινή CES αναμένουμε συσκευές περισσότερο εξειδικευμένες για την αντιμετώπιση ειδικών ζητημάτων υγείας που μέχρι τώρα έχουν αγνοηθεί.

Streaming
Στη CES 2015 μια από τις μεγαλύτερες τάσεις ήταν η συνδρομητική υπηρεσία streaming για τηλεόραση. Φέτος, στη CES 2016 αναμένουμε ακόμη περισσότερες εταιρείες να προσφέρουν τη δική τους εκδοχή συνδρομητικών υπηρεσιών streaming, με πιθανές αναβαθ

Εικονική πραγματικότητα.
Το VR το ακούμε εδώ και χρόνια, αλλά πρακτικά αυτοί που το περιμένουν με περισσότερη αγωνία είναι οι gamers. Φέτος, κάτι θα αλλάξει.Με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Oculus το 1ο τρίμηνο του 2016, ο κόσμος του VR περιμένει ότι το 2016 είναι μια χρονιά που θα τους ανήκει.

Gear VR
Στην CES μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια σειρά από κάμερες 360 μοιρών και την περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμογών από developers για καλύτερο περιεχόμενο προς τους τελικούς χρήστες.

Περισσότεροι 2 σε 1 υπολογιστές.
Το όραμα της Microsoft για τέτοιου είδους υπολογιστές μάλλον έχει αγαπηθεί από τους χρήστες καθώς ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές ‘on the go’. Αναμένουμε λοιπόν περισσότερους κατασκευαστές να ακολουθούν με περισσότερα gadgets, πληκτρολόγια και ειδικά καλύμματα.

Αμάξια από το μέλλον.
Στη φετινή CES αναμένουμε να δούμε πολλές εξελίξεις στον τομέα των αυτοκινήτων, με νέες συνεργασίες και νέα smart συστήματα. Είμαστε σε αναμονή για να δούμε το νέο ηλεκτρικό αμάξι της Chevrolet, Chevy Bolt.
Drones, τα οποία αναμένουμε να γίνουν περισσότερο έξυπνα.

Η CES 2016 θα έχει τέσσερις θεματικές ενότητες αφιερωμένες στα dronesΕίναι η τάση της εποχής μας και φυσικά υπάρχουν πολλά που περιμένουμε να δούμε.Ένα ολόκληρο τμήμα της CES θα είναι αφιερωμένο στα “μη επανδρωμένα συστήματα”, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να βοηθήσουν με οτιδήποτε τρόπο στη φωτογραφία, την αναζήτηση, τα ταξίδια, τις κατασκευές, τα αθλήματα και άλλα.

Τέλος, η εποχή για το ‘the internet of things’ ίσως έχει έρθει καθώς αναμένουμε έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία που γράφουν τις λίστες για τα ψώνια μας, θερμοστάτες που διαβάζουν το δελτίο καιρού και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC