Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Άνοιξαν οι πύλες της CES 2016

Ο παλμός της τεχνολογία χτυπάει στο Λας Βέγκας, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκθεση CES 2016, και αναμένεται να παρουσιαστεί μία τεράστια γκάμα προϊόντων.


Μπορεί η έκθεση να ξεκινάει επίσημα στις 6 Ιανουαρίου και να ολοκληρώνεται στις 9 του ίδιου μήνα, συχνά όμως βλέπουμε τις εταιρίες να ανακοινώνουν κάποιες συσκευές πριν την επίσημη έναρξη.

Πέρυσι η έκθεση προσέλκυσε περίπου 176,000 άτομα, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της έκθεσης, 11% περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Δεδομένης της ολοένα αυξανόμενης απήχησης και επιτυχίας της έκθεσης, οι διοργανωτές της αποφάσισαν φέτος να “διευρύνουν τα σύνορα” και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την έκθεση, φιλοξενώντας κι άλλες εταιρίες και καταλαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερο χώρο.

Μήπως όμως η έκθεση έγινε υπερβολικά μεγάλη;

Μία εκδήλωσε τέτοιου βεληνεκούς φλερτάρει με τον κίνδυνο να γίνει χαοτική, εκτιμά ο Gary Shapiro, πρόεδρος της  Consumer Technology Association.

Η έκθεση επεκτείνεται σε 2,4 εκατ. τετραγωνικά πόδια, έναντι των 2,23 που ήταν το 2015, και θα χωρίζεται σε τρία μέρη: την Tech East, την Tech West και την Tech South.

Το event θα διαδραματιστεί από τις 6 μέχρι τις 9 του μηνός, ενώ οι πόρτες της έκθεσης έχουν ήδη ανοίξει για τους δημοσιογράφους τεχνολογίες που έχουν ήδη αρχίσει να συρρέουν.

Μεταξύ των εντυπωσιακότερων προϊόντων που θα παρουσιαστούν είναι ρομπότ νέας τεχνολογίας, τα οποία θα λειτουργούν σαν οικιακοί βοηθοί. Θα αναλαμβάνουν δηλαδή μερικές δουλειές του σπιτιού ενώ κάποιες άλλες είναι προγραμματισμένες να  εξυπηρετούν τους ηλικιωμένους.

Παράλληλα, στην έκθεση συμμετέχουν και μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες θα παρουσιάσουν την πορεία τους στον τομέα των αυτοκινούμενων οχημάτων.


sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC