Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο: "Οι τεχνολογίες σύνθεσης & αναγνώρισης ομιλίας"

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 19.00, στο χώρο του INNOVATHENS - Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνεται η 7η SciFY Academy με θέμα: Οι τεχνολογίες σύνθεσης και αναγνώρισης ομιλίας "Μπορώ και χωρίς οθόνη & πληκτρολόγιο!".


Αυτό το μήνα, o Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, συνιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας INNOETICS, και o Νάσος Κατσαμάνης, ερευνητής του Ε.Κ. Αθηνά και συνιδρυτής της εταιρίας beenotes μας εισάγουν στις τεχνολογίες της σύνθεσης ομιλίας (text-to-speech) και αναγνώρισης ομιλίας (speech-to-text). Στο 1ο μέρος του σεμιναρίου - "Κοίτα, μπορώ και χωρίς οθόνη!", ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης θα μας παρουσιάσει τις έννοιες και τις εφαρμογές/λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία συνθετικής ομιλίας, ενώ στο 2ο μέρος - "Κοίτα, μπορώ και χωρίς πληκτρολόγιο!", ο Νάσος Κατσαμάνης θα μας μιλήσει για την τεχνολογία της αναγνώρισης ομιλίας, τη μετατροπή δηλαδή του προφορικού λόγου σε κείμενο.

Ηεκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους σχολών Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών γενικότερα, σε εταιρείες Broadcasting και Media, κατασκευαστές ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ειδησεογραφικά και ενημερωτικά sites, φορείς τηλεπικοινωνίας, οργανισμοί για βελτίωση υπηρεσιών τους και φυσικά σε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Θα προηγηθεί μία δεκάλεπτη mini-παρουσίαση, η οποία θα αφορά την νέα βελτιωμένη έκδοση του ICSee. Μίας εφαρμογής που έχει δημιουργήσει η SciFY και απευθύνεται σε άτομα με μειωμένη όραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC