Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Χρέωση 4000 λίρες για αγορές 7χρονου από το iPad του μπαμπά

Ένας Βρετανός βρέθηκε στην δύσκολη θέση να αμφισβητήσει την πληρωμή 4.000 λιρών για αγορές μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι Jurassic World που έπαιζε επί έξι ημέρες ο επτάχρονος γιος του στο iPad.


Η ιστορία του Mohamed Shugaa και του παιδιού του έγινε θέμα στην βρετανική Metro, όπου ο 32χρονος πατέρας αποκαλύπτει ότι οι αγορές έγιναν αφού το παιδί είχε απομνημονεύσει passcode και Apple ID για να δώσει την απαιτούμενη εξουσιοδότηση για την χρέωση της πιστωτικής κάρτας του μπαμπά. Από τις 13 έως τις 18 Δεκεμβρίου ο μικρός Faisall είχε κάνει 65 συναλλαγές, για την αναβάθμιση του τίτλου και διάφορες προσθήκες, πληρώνοντας φαινομενικά στο νόμισμα του παιχνιδιού, τα Dino Bucks (κάθε ένα από τα οποία χρεώνεται από 1,99 έως 24,99 ευρώ ή σε πακέτα 5-6 «καρτών» με κόστος περί τα 50 ευρώ).

Η πρώτη αντίδραση από την υποστήριξη της Apple ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού οι αγορές είχαν γίνει με τη χρήση έγκυρου Apple ID. Εντούτοις, η υπόθεση είχε ευτυχές τέλος αφού τελικά η Apple δέχτηκε να επιστρέψει τα χρήματα στον Shugaa, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι οδηγίες της προς γονείς και κηδεμόνες είναι σαφείς, με κυριότερη αυτή: «Μην κοινοποιείτε τον κωδικό σας».


WWW.IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC