Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Απαισιόδοξη για το 2016 η Samsung

Οι αδύναμες οικονομικές συνθήκες και ο έντονος ανταγωνισμός  σε βασικές επιχειρήσεις όπως τα τσιπ μνήμης και τα smartphones δημιούργησαν ένα αίσθημα απαισιοδοξίας στην Samsung Electronics, η οποία εκτιμά πως το επιχειρηματικό περιβάλλον για το 2016 προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο.


Ο διευθύνων σύμβουλος, Kwon Oh-hyun, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ανέφερε ότι η χαμηλή ανάπτυξη παγκοσμίως θα παραμείνει φέτος, με μεγαλύτερη αβεβαιότητα να απορρέει από ζητήματα όπως είναι οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι για τις αναδυόμενες χώρες.

Τα σχόλια ήρθαν εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τα αποτελέσματα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, τα οποία ενδέχεται να είναι πιο αδύναμα απ' ότι είχε εκτιμηθεί νωρίτερα. «Ο αρνητικός αντίκτυπος από την αδύναμη ζήτηση και τις τιμές πώλησης που πέφτουν (...) πιθανώς είναι μεγαλύτερος απ' ότι αναμενόταν αρχικά», ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρία Korea Investment.

Η Korea Investment μείωσε την πρόβλεψή της για το τέταρτο τρίμηνο της Samsung, εκτιμώντας πως θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη ύψους 6,4 τρισ. γουόν (5,41 δισ. δολάρια), από 6,8 τρισ. γουόν.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC