Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

To χριστουγεννιάτικο θαύμα των Windows 10

Τα Windows 10 ήταν η τρίτη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επιφάνεια εργασίας του λειτουργικού συστήματος την ημέρα των Χριστουγέννων, με μερίδιο 12,45 τοις εκατό, αλλά πολύ κοντά στα Windows 8.1, τα οποία ήταν η πρώτη επιλογή με ποσοστό 12,48 τοις εκατό.
Έτσι, τα Windows 10 πρέπει να ανακτήσουν μόνο 0,03 τοις εκατό ως το τέλος του μήνα για να γίνουν επίσημα το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα desktop του κόσμου, αυξάνοντας, έτσι, μεσούσης της εορταστικής περιόδου τη διείσδυσή τους, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και ως το χριστουγεννιάτικο θαύμα γι' αυτά.

Η αύξηση που σημειώθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς αυτή είναι η εποχή όπου περισσότερες συσκευές με Windows 10 πωλούνται για δώρα, ώστε την 25η Δεκεμβρίου, οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές είναι ενεργοποιημένες και συνδεδεμένες στο Internet για πρώτη φορά .
Η μετανάστευση των Windows 10

Η ίδια τάση αναμένεται να διατηρηθεί στο νέο έτος, αλλά οι επιχειρήσεις αναμένεται επίσης να ενταχθούν στην μόδα αναβάθμισης πολύ σύντομα, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς για τα Windows 10.

Επιπλέον, ξεκινώντας από νωρίς το 2016, η Microsoft θα προσφέρει τα Windows 10 ως συνιστώμενη λήψη στο Windows Update, προσπαθώντας έτσι να κάνει τους χρήστες των Windows 7 και 8,1 να μάθουν ότι μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν μέχρι και τις 29 Ιουλίου 2016.

secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC