Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Η NASA προετοιμάζεται για την κατασκευή κατοικίας στον Άρη

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέβασε τον προϋπολογισμό για τη NASA από τα 1,3 δις στα 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Το υπέρ-αυξημένο ποσό δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για τον κόκκινο πλανήτη.
Όπως έγινε γνωστό ότι τα 55 εκατομμύρια δολάρια από το συνολικό προϋπολογισμό θα διατεθούν για την έρευνα δημιουργίας μιας κατοικίας στο βαθύ διάστημα για τους αστροναύτες στον Άρη, σύμφωνα με μια δημοσίευση του SpaceNews.

Ο οργανισμός θα πρέπει μέχρι το 2018 για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο κατοικίας σύμφωνα με νομοσχέδιο omnibus 2016 του Κογκρέσου. Η NASΑ θα πρέπει επίσης να αρχίσει ενημερώνει το Κογκρέσο σχετικά με την πρόοδο της στο project 180 ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών.

Η NASA συνεργάζεται ήδη με εταιρείες όπως τη Boeing και τη Bigelow Aerospace για την δημιουργία οικοτόπων στο διάστημα, αλλά με το νέο νομοσχέδιο, και τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσε να αναγκαστεί να επιταχύνει τα πράγματα για να συμμορφωθεί με τις επιθυμίες του Κογκρέσου.


iguru.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC