Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Εθνικού Μαθητικού Διαγωνισμού Νανοτεχνολογίας

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή και η ερευνητική ομάδα Φωτονική για Νανο-εφαρμογές του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σας προσκαλούν στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό νανοτεχνολογίας και επιχειρηματικότητας «Quantum SpinOff»  2015-2016.


Στo πλαίσιο του διαγωνισμού, μαθητές Λυκείου, βασιζόμενοι στην έρευνα που θα διεξάγουν στο χώρο της νανοτεχνολογίας, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία εικονική spinoff εταιρία.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές πρώτα με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και να τους δώσει την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι πώς μία καινοτόμος ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μια εφαρμογή και στη δημιουργία μιας επιχείρησης. Υπό την επίβλεψη τόσο ερευνητών αλλά και επιχειρηματιών του χώρου, οι μαθητές παράγουν ένα εικονικό προϊόν ή μια υπηρεσία με βάση τις γνώσεις του επιστημονικού αντικειμένου… και στήνουν μία εικονική εταιρία νανοτεχνολογίας.

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα λάβει μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Quantum Spinoff με έπαθλο έναν πειραματικό εξοπλισμό για το σχολείο της. Επίσης, ο επιβλέπων εκπαιδευτικός θα λάβει μια υποτροφία για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο του Inspiring Science Education (http://ise.ea.gr/), διάρκειας μίας εβδομάδας, με όλα τα έξοδα, εγγραφής, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής πλήρως καλυμμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC