Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Τεράστια εξοικονόμιση για τους Ευρωπαίους οι ηλεκτρονικές αγορές

Περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως θα μπορούσαν να εξοικονομούν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εάν είχαν τη δυνατότητα να επιλέγουν από το πλήρες φάσμα των διαθέσιμων αγαθών και υπηρεσιών όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου.
Στην παρούσα φάση 44% των καταναλωτών αγοράζουν μέσω διαδικτύου στη δική τους χώρα, αλλά μόνο 15% πραγματοποιούν ηλεκτρονικές παραγγελίες από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Σχετική μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδεικνύει ότι οι τιμές διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων για εθνικούς φορείς παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών είναι σχεδόν 5 φορές υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές των εγχώριων παραδόσεων.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης της Επιτροπής για την παράδοση δεμάτων που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα επιβεβαιώνουν ότι οι καταναλωτές και οι έμποροι παραμένουν διστακτικοί λόγω του υψηλού κόστους της διασυνοριακής παράδοσης και των προβλημάτων υποβολής ηλεκτρονικών παραγγελιών που αφορούν την παράδοση ενός δέματος από ένα κράτος μέλος σε άλλο κράτος μέλος.

Όπως ορίζεται και στη στρατηγική για τη Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, η Επιτροπή σχεδιάζει να καταστήσει τις διασυνοριακές μεταφορές δεμάτων προσιτές, ενώ την άνοιξη του 2016 θα δρομολογήσει μέτρα για τη βελτίωση της διαφάνειας των τιμών και την κανονιστική εποπτεία των διασυνοριακών αγορών δεμάτων.


infocom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC