Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Κάλπες τέλος: Θα ψηφίζουμε ηλεκτρονικά

Σχέδιο για ριζική αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής διαδικασίας είναι ένας από τους μεγάλους στόχους που επιθυμεί να υλοποιήσει εντός του 2016 η κυβέρνηση, έχοντας ως "όχημα" την έκδοση και χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας σε όλους τους πολίτες.


Η κάρτα του πολίτη, όπως θα ονομάζεται, σύμφωνα με το newpost.gr, βρίσκεται πλέον στην τελική φάση σχεδιασμού και υλοποίησης και από του χρόνου θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα του κάθε κατόχου στο διαδίκτυο. Θα έχει το σχήμα χρεωστικής ή πιστωτικής τραπεζικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα ενσωματώνονται ο Α.Φ.Μ, ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας, ο Α.Μ.Κ.Α, ο αριθμός Δημοτολογίου, οι κωδικοί για το πρόγραμμα taxis του Υπουργείου Οικονομικών, η ψηφιακή υπογραφή του κατόχου και ένας κωδικός πρόσβασης με τον οποίο θα γίνεται η ηλεκτρονική αναγνώριση του κατόχου στο διαδίκτυο με τη χρήση "ηλεκτρονικών κλειδιών" από μέρους των δημοσίων υπηρεσιών.

Με την κάρτα αυτή το Υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί ότι από τις επόμενες εκλογές θα μπορούμε να συμμετέχουμε από το σπίτι μας ή ακόμη και από το δρόμο (με τα έξυπνα κινητά) σε εκλογικές αναμετρήσεις, είτε αυτές αφορούν εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, τοπικές και περιφερειακές ή ακόμη και δημοψηφίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC