Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

2015 TRADE USA Construction Mission

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Αμερικανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη ΝέαΥόρκη και το Enterprise Greece συν-διοργάνωσαν την επιχειρηματική αποστολή 2015 TRADE USA Construction Mission στη Νέα Υόρκη, από τις 23 μέχρι και τις 27 Μαρτίου.


Ο κλάδος κατασκευών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης της οικονομίας στην χώρα μας. Μέχρι το 2008 η συμβολή του τομέα αυτού (μαζί με παρεμφερείς δραστηριότητες) συνέβαλε σε μια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, της τάξεως του 20% . Σήμερα ο ετήσιος τζίρος έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 80%.

Μία σημαντική διέξοδο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί η εξωστρέφεια σε χώρες όπου ο κατασκευαστικός τομέας ανθεί και μπορεί να εξυπηρετήσει και Ελληνικές επιχειρήσεις. Στις ΗΠΑ, η οικιστική και επαγγελματική κτηματομεσιτική ανάπτυξη αυξάνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς μετά και την μεγάλη κρίση του 2008. Παρουσιάζεται συνεπώς μία σημαντική ευκαιρία στις Ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην Αμερικανική αγορά ιδιαίτερά τώρα με την μείωση της ισοτιμίας του Ευρώ.  Σύμφωνα με το Συνέδριο Δόμησης της Νέας Υόρκης, οι δαπάνες στον κατασκευαστικό τομέα αυξάνονται ραγδαία για πολυτελείς οικιακές και εμπορικές κατασκευές και αναμένεται να φτάσουν τις επιδόσεις ρεκόρ και συγκεκριμένα τα $35,3 δισεκατομμύρια το 2015 και $ 35.6 δισεκατομμύρια το 2016.

Στόχος της 2015 Trade USA Construction Mission ήταν τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας να ενημερωθούν για τη βιομηχανία του Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Κατασκευών της Νέας Υόρκης, να δικτυωθούν και να δημιουργήσουν, με τις Αμερικανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία, γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας, να συναντηθούν με σημαντικούς εκπροσώπους της Βιομηχανίας και να συμμετάσχουν στο Development, Design & Construction Forum.

Η επιχειρηματική αποστολή 2015 Trade USA Construction Mission στελεχώθηκε από CEOs, Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους, οι οποίοι εκπροσωπούν πολύ σημαντικές εταιρίες/ομίλους στη βιομηχανία του Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Κατασκευών και επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ για να διερευνήσουν νέες επιχειρηματικές προοπτικές στην αναδύομαι οικονομία της Νέας Υόρκης στη λιανική και εμπορική αγορά. Οι εταιρίες που συμμετείχαν είναι οι Alumil, Akritas, Arxicon, BuildingHow Pi-Systems International, ETEM, Hatsios Development, Office25, Prisma και Pyramis Metallourgia.

Μερικά από τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα της 2015 Trade USA Construction Mission είναι η συμμετοχή συνολικά 28 αντιπροσώπων Ελληνικών και Αμερικανικών εταιριών, η διοργάνωση 72 b2b συναντήσεων, η επίσκεψη σε 2 Construction Sites καθώς και η διοργάνωση συνεντεύξεων στα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων το Bloomberg και η New York Observer. Οι συν-διοργανωτές κατάφεραν να προσδώσουν μια πολύπλευρη προσέγγιση στην επιχειρηματική αποστολή, αποσκοπώντας στη μεγιστοποίηση των οφελών για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν σημαντικές και συμπαγής επαγγελματικές συνέργιες και συνεργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα  http://www.amcham.gr/2015tradeusa-construction-mission/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC