Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

McAfee Labs: Νέες μορφές επίθεσης Steamstealer μέσω chat

Τους τελευταίους μήνες τα McAfee Labs παρατηρούν αύξηση των επιθέσεων Steamstealer.
Το Steamstealer είναι trojan το οποίο έχει την ικανότητα να κλέβει εξ αποστάσεως τις ευαίσθητες πληροφορίες του χρήστη.

Το κακόβουλο λογισμικό χρειάζεται περιβάλλον Microsoft στο οποίο θα εγκατασταθεί το NET Framework και εξαπλώνεται μέσω μηνυμάτων spam που έρχονται κατευθείαν από την steam κοινότητα μέσα στην οποία οι χρήστες κατεβάζουν παιχνίδια , λογισμικό κτλ.

Οι χρήστες της κοινότητας πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν λογαριασμό για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες. Κάθε φορά που ένας χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί , το σύστημα του αποστέλλει κωδικό μιας χρήσης.

Το κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω Steam chat. Όταν ο χρήστης συνδέεται στον λογαριασμό του, ο επιτιθέμενος στέλνει στα ανυποψίαστα θύματα του κακόβουλους συνδέσμους. O επιτιθέμενος με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί εύφορο έδαφος για άμεση πρόσβαση και συνεπώς κλοπή όλων των ευαίσθητων πληροφοριών που χρησιμοποιεί ο χρήστης κατά την διάρκεια πλοήγησής του στο ιντερνετ. Τα προιόντα της McAfee εντοπίζουν την απειλή άμεσα ως PWS-FCAA! και PWS-FBYZ!

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα πρoϊόντα της McAfee, an Intel company, επισκεφτείτε το επίσημο site της εταιρίας http://www.mcafee.com/us/ ή επικοινωνήστε με τον επίσημο διανομέα  AlfaVAD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC