Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Η Ισπανία διαθέτει το ταχύτερο δίκτυο LTE στον κόσμο

Πρωταθλητισμό στο γρήγορο Ίντερνετ κάνει η Ισπανία, η οποία διαθέτει το ταχύτερο δίκτυο 4G/LTE στον κόσμο, προσφέροντας στους πολίτες μέση ταχύτητα download 18Mbps. Ωστόσο, όσον αφορά την κάλυψη του υπερταχύτατου Ίντερνετ σε επίπεδο πληθυσμού, τα πρωτεία κατέχει διεθνώς η Νότιος Κορέα. Τα στοιχεία προκύπτουν από το “crash test” των δικτύων LTE ανά τον κόσμο, που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρεία OpenSignal, η οποία κατέγραψε, σε έρευνα της, τις επιδόσεις των δικτύων 4G σε παγκόσμια βάση.


Η έρευνα της OpenSignal, που στηρίζεται στην εμπειρία 11 εκατ. χρηστών και αφορά το διάστημα Νοεμβρίου 2014 - Ιανουαρίου 2015, μετρά δύο βασικές παραμέτρους: την ταχύτητα (download) των δικτύων LTE και την κάλυψη, που παρέχουν τα κράτη στους πολίτες τους.

Φινλανδία, Δανία, Νότιος Κορέα, με μέση ταχύτητα download 17Mbps, ακολουθούν στην κατάταξη με τα πιο γρήγορα δίκτυα 4GΣύμφωνα με τα στοιχεία της OpenSignal, το πιο γρήγορο δίκτυο 4G στον κόσμο βρίσκεται στην Ισπανία (με μέση download τα 18Mbps). Η Φινλανδία, η Δανία και η Νότιος Κορέα, με μέση ταχύτητα download 17Mbps η κάθε μία, ακολουθούν στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με τα πιο γρήγορα δίκτυα 4G στον κόσμο.

 Σημαντικές είναι και οι επιδόσεις της Ουγγαρίας, της Νορβηγίας και της Γαλλίας, με μέση ταχύτητα download τα 16Mbps, ενώ Πολωνία, Ιταλία και Αργεντινή προσφέρουν στους χρήστες ταχύτητα download 15 Mbps. Τα αμέσως ταχύτερα δίκτυα LTE βρίσκονται στην Ελβετία και την Ταϊβάν, όπου η μέση ταχύτητα download είναι 14Mbps, με την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά να έπονται με ταχύτητες 13Mbps. Τη χειρότερη επίδοση όσον αφορά τις ταχύτητες των δικτύων LTE έχει η Σαουδική Αραβία, όπου και οι τρεις πάροχοι προσφέρουν ταχύτητες κάτω από 5Mbps.

Χρόνος πρόσβασης στο LTE
Η έρευνα της OpenSignal μετρά, επίσης, την κάλυψη των δικτύων LTE όχι γεωγραφικά, αλλά όσον αφορά το συνολικό χρόνο, που είναι διαθέσιμες, προς τους πολίτες, οι υπηρεσίες 4G. Την καλύτερη επίδοση, σε αυτό το επίπεδο, έχει διεθνώς η Νότιος Κορέα, όπου οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο 95% του χρόνου. Τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη έχει η Ιαπωνία με 86%, το Κουβέιτ με 83%, το Hong Kong με 81%, η Ολλανδία με 80%, οι ΗΠΑ με 77%, ο Καναδάς με 75%, η Ουγγαρία με, επίσης, 75%, η Αυστραλία με 74% και η Σουηδία με 73%. Στη βάση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Αργεντινή με 34%.

O συνδυασμός των δύο παραγόντων, που μετρά η OpenSignal, δηλαδή η ταχύτητα και ο χρόνος, που είναι διαθέσιμες προς τους χρήστες οι σχετικές υπηρεσίες, αναδεικνύουν τα δίκτυα LTE της Νοτίου Κορέας στα καλύτερα διεθνώς.

Περί ταχύτητας
Σύμφωνα με την έρευνα, τα δίκτυα LTE προσφέρουν σαφέστατα το ταχύτερο Ίντερνετ, με μέση ταχύτητα 9,3Mbps έναντι της τεχνολογίας 3G, όπου η μέση προσφερόμενη ταχύτητα είναι 1,5Mbps και 4,4Mbps για το wifi. Πάντως, η έρευνα υπογραμμίζει ότι, επί του παρόντος, η τεχνολογία 4G δεν αξιοποιείται στο έπακρο, αφού οι μέσες ταχύτητες, που τελικά απολαμβάνουν οι καταναλωτές, είναι χαμηλότερες από αυτές που θα μπορούσαν να παρέχουν τα δίκτυα LTE.
sepe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC