Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Hackathon για Ανοιχτά Δεδομένα

Η Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) και το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ (https://www.athena-innovation.gr/) διοργανώνουν στο πλαίσιο του Athens Science Festival (http://www.athens-science-festival.gr/) το “Hackathon για Ανοιχτά Δεδομένα”, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιαστούν στην Τεχνόπολις, στο κτίριο του INNOVATHENS (www.innovathens.gr), την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 4.00-6.00μμ.


Το Hackathon για Ανοιχτά Δεδομένα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 10 Μαρτίου, με δημόσιο κάλεσμα (https://ellak.gr/2015/03/hackathon-gia-anichta-dedomena/) προς όποιο προγραμματιστή ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει Ανοιχτά Δημόσια Σύνολα Δεδομένων και να δημιουργήσει μια εφαρμογή χρήσιμη για τους πολίτες. Τα Ανοιχτά Δημόσια Δεδομένα είναι στοιχεία που συλλέγονται από δημόσιους φορείς και χρηματοδοτούνται από χρήματα των πολιτών. Η επεξεργασία τους μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή χρήσιμης για τους πολίτες πληροφορίας, την οποία μπορούν να έχουν διαθέσιμη (ακόμα και σε πραγματικό χρόνο) μέσα από τη χρήση κάποιας web ή mobile εφαρμογής.

Μέσω αυτού του διαγωνισμού θέλουμε να αναδειχθούν οι δυνατότητες που αναδύονται για όλους τους πολίτες, όταν τα Δημόσια Δεδομένα είναι ανοιχτά και ελεύθερα προσβάσιμα προς αξιοποίηση από οποιονδήποτε έχει τη δημιουργική διάθεση και τις ικανότητες να τα αξιοποιήσει για να παράγει χρήσιμες για τους πολίτες εφαρμογές.

Οι εφαρμογές που θα παρουσιαστούν θα βαθμολογηθούν από κριτική επιτροπή και οι τρεις καλύτερες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία ύψους 1.000€, για τον πρώτο, και από 500€ για το δεύτερο και τρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC