Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

"Border.In" - Ανάπτυξη των Συνοριακών Σταθμών μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο Συνοριακό Σταθμό της Δοϊράνης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σημαντικούς προσκεκλημένους, το Τελικό Συνέδριο του Έργου Border.In - Βελτίωση των Συνοριακών Σταθμών, μεταξύ Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μια σημαντική συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης και της Διεύθυνσης Τελωνείων της Π.Γ.Δ.Μ.

Στο συνέδριο παρουσιάσθηκαν οι εργασίες που έγιναν στους συνοριακούς σταθμούς της Δοϊράνης και της Bogorodica και τα τελικά αποτελέσματα του έργου, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Στην προσφώνησή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κος Φραγκισκάκης Νικήτας τόνισε το ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία σχεδόν όλων των χερσαίων τελωνειακών σταθμών της χώρας μας, ενώ σημαντικός ήταν και ο χαιρετισμός της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κας Σαββαΐδου Κατερίνας, η οποία τόνισε το σημαντικό ρόλο που διατελούν τα τελωνεία και οι συνοριακοί σταθμοί στην οικονομία αλλά και στην ασφάλεια της χώρας.
 
Στη συνέχεια ο κος Καρβούνης Αντώνιος, Στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσίασε τα Ανταγωνιστικά Προγράμματα 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κ. Θεοδωρίδης Ηλίας, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, παρουσίασε το έργο «Border.In» και τα σημαντικά οφέλη που προέκυψαν από την υλοποίησή του.
   
Τέλος η κα Καριπίδου Χρυσάνθη, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, παρουσίασε με λεπτομέρεια τις τεχνικές Εργασίες του έργου στο Συνοριακό Σταθμό της Δοϊράνης, ο κος Παυλίδης Νίκος, Διευθυντής Υποκαταστήματος Β. Ελλάδος, SCAN A.B.E.E., τη χρήση και τις λειτουργίες του εξοπλισμού του Συνοριακού Σταθμού Δοϊράνης και από την πλευρά του διακρατικού εταίρου, ο κος Ilija Janoski από τη Διεύθυνση Τελωνείων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παρουσίασε τις εργασίες που έγιναν στο Συνοριακό Σταθμό της Bogorodica.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και παρουσίαση των έργων και των βελτιώσεων στο συνοριακό Σταθμό της Δοϊράνης, καθώς και των νέων συστημάτων, τα οποία βρίσκονται ήδη σε παραγωγική λειτουργία.
 
 Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα IPA Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα- Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013». Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την πορεία του μπορεί να βρει κανείς στη διεύθυνση www.borderin.eu.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης
Καθ. Ρωσσίδη 11, 54655 Θεσσαλονίκη,
τηλ: +30 2313 309 151, exeno@damt.gov.gr, www.damt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC