Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Επιχειρηματίας: Γεννιέσαι ή Γίνεσαι;

Το 69% των Ελλήνων, που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι η επιχειρηματικότητα διδάσκεται, και μόνο το 30% ότι ο επιχειρηματίας γεννιέται. Τα 2/3 του πληθυσμού στην Ελλάδα έχουν θετική στάση απέναντι στην Αυτοαπασχόληση (49%), ποσοστό αισθητά πιο υψηλό από το διεθνή μέσο όρο (42%) αλλά και από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (38%).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη από την Amway σε συνεργασία με το TUM (Technical University of Munich) και την Gfk Νυρεμβέργης, κατά μέσο όρο το 69% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα έχουν θετική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

Αυτά μεταξύ άλλων είναι τα βασικά συμπεράσματα που αποτυπώνουν την  ελληνική διάσταση για την Επιχειρηματικότητα και την Αυτοαπασχόληση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έρευνας Επιχειρηματικότητας 2014 της Amway (Amway Global Entrepreneurship Report 2014), η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.

Λεζάντες φωτογραφιών (από αριστερά)
Φωτογραφία Νο.1: Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής ΕΜΠ, Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας ΕΜΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜοΚΕ ΕΜΠ, Άγγελος Τσακανίκας, Επ. Καθηγητής, Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας ΕΜΠ, Μιχάλης Ψαλίδας, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Crowdpolicy, Ioana Enache, Γενική Διευθύντρια της Amway Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, Κώστας Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων», Ζαχαρίας Μαυρούκας, Γενικός Διευθυντής Βιομηχανικής & Επιχειρηματικής Πολιτικής/ Απεσταλμένος της Ελλάδας στην ΕΕ για τις ΜΜΕ

Φωτογραφία Νο.2: Ζαχαρίας Μαυρούκας, Γενικός Διευθυντής Βιομηχανικής & Επιχειρηματικής Πολιτικής/ Απεσταλμένος της Ελλάδας στην ΕΕ για τις ΜΜΕ, Ioana Enache, Γενική Διευθύντρια της Amway Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, Άγγελος Τσακανίκας, Επ. Καθηγητής, Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας ΕΜΠ, Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής ΕΜΠ, Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας ΕΜΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜοΚΕ ΕΜΠ, Κώστας Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων», Μιχάλης Ψαλίδας, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Crowdpolicy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC