Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

«Ο Μαγικός καθρέφτης»: Η πρώτη ελληνική 3D ταινία!

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου που θα γυριστεί εξ’ ολοκλήρου και θα προβληθεί σε 3D μόλις ξεκίνησε γυρίσματα.


«O Μαγικός Καθρέφτης», σε παραγωγή Black Orange SA και συμπαραγωγή OTE TV, μια απολαυστική κωμωδία με ανατρεπτικές παρεξηγήσεις, φέρνει μετά από 6 χρόνια ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη το team της άκρως επιτυχημένης κωμωδίας «Νήsos»: το σενάριο υπογράφουν η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος, τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Χρήστος Δήμας ενώ η παραγωγή είναι του Γιάννη Ιακωβίδη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Ζέτα Δούκα, η Ελένη Κοκκίδου και ο Κώστας Κόκλας. Η ευρηματική ιστορία τους ακολουθεί σε φανταστικά παθήματα καθώς οι ήρωες μας ταξιδεύουν στον χωροχρόνο και μπλέκουν σε αναπάντεχες περιπέτειες χάρη στα αλλεπάλληλα παιχνίδια της τύχης, του έρωτα και του…time travel!

Η ταινία έχει ως ήρωα τον Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου), ο οποίος το πρωί είναι έφορος αρχαιοτήτων και το βράδυ υπάλληλος σε βενζινάδικο. Όταν θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που θα κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις ευχές του.

Οι ήρωες της ταινίας ταξιδεύουν στον χωροχρόνο, μπλέκουν σε περιπέτειες και ερωτεύονται.

Ο «Μαγικός Καθρέφτης» αποτελεί μια παραγωγή της Black Orange SA, της εταιρείας που μετρά στο ιστορικό της μερικές από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες των τελευταίων ετών («Νήsos», «Straight Story», «Bank Bang» και «Πέντε Λεπτά Ακόμα»), καθώς και μεγάλες παραγωγές όπως η «Μικρά Αγγλία» και οι «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, αλλά και «Το Λιβάδι που Δακρύζει» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν συνολικά δύο μήνες και θα γίνουν στην Αθήνα, σε ιστορικούς χώρους και κτίρια της πόλης. Η χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών των ιστορικών μνημείων, αλλά κυρίως στο ξεδίπλωμα των κωμικών καταστάσεων όπως αυτές εξελίσσονται μέσα στο χώρο και τον χρόνο. Το 3D φέρνει τους ήρωες ακόμα πιο κοντά στους θεατές, στο ταξίδι τους από το σήμερα στο χτες και από το χτες στο αύριο. «Η εμπλοκή των θεατών με τρόπο συναρπαστικό αποτελεί ένα στοίχημα και μια πρόκληση σε μια εποχή όπου η καινοτομία στην τέχνη, και ειδικά στον κινηματογράφο, οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο στην εκτεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αμηχανία», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC