Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Η EMC δίνει νέο όνομα στην έννοια της απλότητας με το VSPEX BLUE

Η EMC Corporation ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του EMC® VSPEX® BLUE, ενός hyper-converged infrastructure appliance, το οποίο προσφέρει λειτουργίες  storage, επεξεργασίας, δικτύωσης και διαχείρισης, βασισμένο σε λογισμικό VMware EVO:RAIL και EMC.
Το VSPEX BLUE επιτρέπει στους πελάτες να ορίσουν (provisioning) και να χρησιμοποιήσουν έναν εικονικό server σε λιγότερο από 15 λεπτά, μειώνοντας εντυπωσιακά το δείκτη time-to-value σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες προτάσεις. Οι scale-out υποδομές VSPEX BLUE προσφέρουν στους πελάτες τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις μεταβολές στις απαιτήσεις του τελικού χρήστη με ταχύτητα η οποία συμβαδίζει με τις επιχειρηματικές τους ανάγκες, απελευθερώνοντας τους από το βάρος να προβλέπουν εκ των προτέρων τις όποιες αλλαγές στις υποδομές ΙΤ που χρησιμοποιούν.

Ιδανικό για τους πελάτες της μεσαίας αγοράς, το VSPEX BLUE απαρτίζεται από συνηθισμένα building blocks και ακολουθεί μια modular φιλοσοφία, δίνοντας έτσι στους πελάτες τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις υποδομές τους με τρόπο γραμμικό προσθέτοντας από ένα έως 4 2U/4-nodes, χαρακτηριστικό που το καθιστά εξαιρετικό για περιπτώσεις consolidation υποδομών ΙΤ, εικονικών desktops για απομακρυσμένες εγκαταστάσεις ή μεγάλα υποκαταστήματα μιας επιχείρησης, και παρόχων managed services.

Το VSPEX BLUE απλοποιεί τις υποδομές IT τόσο ως προς το configuration, όσο και από πλευράς διαχείρισης και συντήρησης. Στους πελάτες που χρησιμοποιούν το VSPEX BLUE η EMC προσφέρει τη δυνατότητα μιας ενοποιημένης διαχείρισης. Ο VSPEX BLUE Manager επεκτείνει τις δυνατότητες του DCM Engine του EVO:RAIL, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία support. Οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένες λύσεις και εφαρμογές λογισμικού μέσα από ένα EMC interface το οποίο αξιοποιεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του VMware EVO:RAIL για απλό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας.

VSPEX BLUE Manager
Με το VSPEX BLUE appliance η EMC συνεχίζει να καινοτομεί και δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους πελάτες της να αποκτούν, μέσα από μία, μοναδική αγορά, λογισμικό υψηλής προστιθέμενης αξίας, από την ίδια ή τους συνεργάτες της EMC, προκειμένου να καλύπτουν εύκολα και γρήγορα τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της επιχείρησής τους.

Ο EMC VSPEX BLUE Manager προσφέρει μια ομαλή και ενιαία εμπειρία χρήσης που ενσωματώνει την απλότητα και τις εύχρηστες λειτουργίες τις οποίες έχει συνηθίσει ο πελάτης του VMware EVO:RAIL. Μέσα από τον VSPEX BLUE Manager, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως τα επιμορφωτικά άρθρα του EMC knowledge base, online ενημερωτικό υλικό από την κοινότητα των άλλων χρηστών, και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα μπορούν να εξοικειώνονται με τις ενδεδειγμένες πρακτικές της EMC για τη βέλτιστη λειτουργία του appliance. Ο VSPEX BLUE Manager απλοποιεί, επίσης, τη διαχείριση των υποδομών IT, καθώς στέλνει ειδικό notification για κάθε διαθέσιμο patch ή πακέτο αναβάθμισης του λογισμικού, η εγκατάσταση του οποίου μπορεί να γίνεται αυτόματα, χωρίς διακοπή ή downtime, ούτως ώστε το appliance να είναι πάντα ενημερωμένο από πλευράς λογισμικού.

VSPEX BLUE Market 
Η EMC προσέθεσε στον VSPEX BLUE Manager το VSPEX BLUE Market store, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε λύσεις και τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η EMC και οι τεχνολογικοί της συνεργάτες, δοκιμασμένες και αξιολογημένες (pre-validated) για το VSPEX BLUE appliance, τις οποίες μπορούν στη συνέχεια να κατεβάσουν. Στην πρώτη έκδοση του Market, η EMC έχει συμπεριλάβει πρόσβαση σε λύσεις επιχειρησιακής συνέχειας (EMC RecoverPoint® for Virtual Machines), εφαρμογές de-duplicated backup & recovery σε δίσκο (VMware Data Protection Advanced) ειδικά προσαρμοσμένες για χρήση σε virtual υποδομές, και πρόσβαση σε πρακτικά άπειρο hybrid cloud storage μέσα από το EMC CloudArray® Gateway.

EMC Secure Remote Support (ESRS)
Το EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance συνοδεύεται από την υπηρεσία EMC Secure Remote Support (ESRS), η οποία έχει ενσωματωθεί στο περιβάλλον εργασίας και προσφέρει ολοκληρωμένο, συστηματικό support μέσω chat, πρόσβασης στην κοινότητα χρηστών ή τηλεφωνική υποστήριξη με αποκλειστικά υπεύθυνους εκπροσώπους, για οποιοδήποτε θέμα hardware ή software. Με το ESRS, η EMC μπορεί να ελέγχει το EMC VSPEX BLUE appliance σε τακτική βάση, να ενημερώνεται σε περίπτωση βλάβης, και να προχωρά σε προληπτικές επεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πιθανού downtime. Σε συνδυασμό με το ESRS,η υπηρεσία EMC 24x7 Support γίνεται απίστευτα απλή: η EMC αναλαμβάνει να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα του appliance, ανεξαρτήτως του εάν συνδέεται με το  hardware ή το software.

Το οικοσύστημα των συνεργατών EMC
Αρχικά, το EMC VSPEX BLUE appliance θα προσφέρεται μέσω επιλεγμένων συνεργατών της EMC, μέλη του EMC Business Partner Program, όπως μεταξύ άλλων οι Arrow, Avnet, Networld, TD Azlan και Tech Data. Εκτός από δίκτυο ικανό να καλύπτει την παγκόσμια Αγορά, οι πρώτοι αυτοί συνεργάτες διαθέτουν επίσης τις απαραίτητες κατασκευαστικές δυνατότητες, και τις απαραίτητες διεθνείς πιστοποιήσεις.

Διαθεσιμότητα
Η EMC επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο λύσεων για converged υποδομές, παρέχοντας αυξημένες επιλογές στους πελάτες με το VSPEX BLUE.  Με την απλή και γρήγορη εγκατάσταση, την ολοκληρωμένη υποστήριξη καθώς και τις δυνατότητες επέκτασης που προσφέρει, το VSPEX BLUE έρχεται να συναντήσει τα VCE Vblock Systems και VSPEX Reference Architectures αποτελώντας μέρος μιας πλήρους γκάμας λύσεων που διαθέτει η εταιρεία για converged υποδομές.

Το EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance θα τεθεί σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας από τις 17 Φεβρουαρίου. Οι πελάτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το VSPEX BLUE θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της EMC.

Σχόλια αναλυτών της Αγοράς 
Mark Bowker, Senior Analyst, ESG

«Οι έρευνες της ESG επιβεβαιώνουν ότι οι οργανισμοί που υιοθετούν νωρίς τη λογική της σύγκλισης στις υποδομές τους (converged infrastructure) αποκτούν πλεονεκτήματα σε επίπεδο υπηρεσίας, τεχνικής υποστήριξης και ευκολίας διαχείρισης, ενώ παράλληλα μειώνουν το συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης (TCO). Το VSPEX BLUE appliance βοηθά τις διευθύνσεις IT των επιχειρήσεων να κινηθούν πιο γρήγορα προς τη στρατηγικά επιβεβλημένη επιλογή του virtualization και της μετάβασης σε υποδομές hybrid cloud. Πρόκειται για ένα απλό, χαμηλού ρίσκου μονοπάτι προς τις εικονικές υποδομές, το οποίο ‘κουμπώνει’ πολύ καλά με τις υπάρχουσες λύσεις της EMC. Βοηθά στη μείωση του TCO, και διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την ευελιξία που χρειάζεται το ΙΤ μιας επιχείρησης ώστε να ‘αριστεύσει’ σε επίπεδο υποδομών και συνδεσιμότητας στο cloud».

Σχόλια συνεργατών

Tim Frank, Executive Vice President, Sales, Ahead

«Βλέπουμε το EMC VSPEX BLUE ως ένα εργαλείο το οποίο προσφέρει την απλότητα και την ευελιξία που ζητούν οι πελάτες μας από ένα appliance σχεδιασμένο για hyper-converged υποδομές. Η αυτόματη εγκατάσταση, οι κύριες εικονικές μηχανές και το απλό περιβάλλον εργασίας είναι αυτό ακριβώς που ζητούν οι πελάτες. Το VSPEX BLUE appliance δίνει στην Ahead τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της ένα appliance το οποίο απλοποιεί τα πολλά και σύνθετα workloads που καλείται σήμερα να επεξεργαστεί ένα σύγχρονο τμήμα IT».

Tom Cahill, Vice President Product and Partner Management, CDW

«Τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει το VSPEX BLUE appliance διαφοροποιούν την EMC σε μια κατηγορία της Αγοράς που διαθέτει πολλές προτάσεις. Το VSPEX BLUE appliance προσφέρει στους πελάτες πιο εύκολη διαχείριση, πιο εύκολη χρήση, και άμεση πρόσβαση σε μια πλήρη σειρά πρόσθετων εφαρμογών EMC οι οποίες θα τους βοηθήσουν να απλοποιήσουν την καθημερινή λειτουργία του ΙΤ τους. Το συγκεκριμένο προϊόν δίνει στους πελάτες την ευελιξία που χρειάζονται ώστε να μπορούν να προσθέτουν λειτουργίες και εφαρμογές ΙΤ όποτε αυτό τους εξυπηρετεί».

Σχόλια στελεχών της EMC:

Gregg Ambulos, Senior Vice President, Global Sales, EMC Corporation

«Το πρόγραμμα EMC Business Partner είναι ένα οικοσύστημα το οποίο απαρτίζεται από ιδιαίτερα ικανούς και εξειδικευμένους συνεργάτες. Οι συνεργάτες μας στο κανάλι διανομής έχουν μια μοναδική ικανότητα να μας βοηθούν να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που δημιουργούνται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των converged υποδομών.  Η απόφαση να διοχετεύσουμε στην Αγορά το EMC VSPEX BLUE appliance αποκλειστικά μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι μας δημιουργεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό, καθώς με τον τρόπο αυτό μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πελατολόγιο και την παγκόσμια παρουσία των διανομέων μας, προκειμένου να εισάγουμε στη διεθνή Αγορά ένα έντονα διαφοροποιημένο προϊόν. Η νέα αυτή φιλοσοφία δίνει στους συνεργάτες μας περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης, συνεχίζοντας παράλληλα να προσφέρει στους πελάτες μας καινοτομικές λύσεις κορυφαίου επιπέδου».

Gil Shneorson, Vice President, General Manager VSPEX, EMC Corporation

«Το VSPEX BLUE appliance αποτελεί μία στρατηγική προσθήκη στο εξαιρετικά επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο της EMC για converged υποδομές.  Το VSPEX BLUE appliance προσφέρεται αποκλειστικά από το δίκτυο των συνεργατών της EMC και προσφέρει στους πελάτες την απλότητα και την ευελιξία που χρειάζεται το ΙΤ τους, σε συνδυασμό με την αναγνωρισμένη υποστήριξη του παγκοσμίου δικτύου της EMC, αλλά και ορισμένα μοναδικά built-in χαρακτηριστικά, όπως ο VSPEX BLUE Manager και το EMC Secure Remote Support, τα οποία απλοποιούν δραματικά τον τρόπο ανάπτυξης και διαχείρισης των πόρων του ΙΤ».

Σχόλια στρατηγικών συνεργατών σε θέματα τεχνολογίας:

Shannon Poulin, Vice President and General Manager, Data Center Group – Intel

«Ένα προϊόν όπως το VSPEX BLUE appliance της EMC βοηθά τους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν πολλές από τις δυσκολίες του σύγχρονου Enterprise IT, καθώς συνδυάζει συστήματα storage, υποδομές δικτύων και συστήματα επεξεργασίας σε ένα ενιαίο appliance που έχει σχεδιαστεί ειδικά για hyper-converged υποδομές, προσφέροντας μια λύση που ελαχιστοποιεί το latency και παράλληλα διευκολύνει τη γρήγορη εγκατάσταση και επιτρέπει την κλιμάκωση της απόδοσης, με βάση τις απαιτήσεις των workloads σε πραγματικό χρόνο».

Mornay Van Der Walt, Vice President, EVO:RAIL Group, VMware

«Η σημερινή ανακοίνωση της EMC για το VSPEX BLUE μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Πρόκειται για ένα σημαντικά απλούστερο hyper-converged appliance, σχεδιασμένο για υποδομές οι οποίες βασίζονται σε λύσεις EMC και VMware EVO:RAIL. Ένα πλήρως ενοποιημένο και αυτοματοποιημένο προϊόν, βασικό δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη εικονικών υποδομών ΙΤ, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να αξιοποιήσουν πιο γρήγορα τις επενδύσεις τους στο ΙΤ, ακολουθώντας ένα σύντομο μονοπάτι που τους οδηγεί με ασφάλεια προς το software-defined data center».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC