Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Damballa - ηγετική θέση στα συστήματα automated breach detection

Μια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Ponemon αποκαλύπτει ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ασχολούνται με false-positive security alerts και ξοδεύουν $ 1.3 εκατομμύρια το χρόνο, ποσό το οποίο ισούται με περίπου 21.000 χαμένες εργατοώρες.

Το τελικό αποτέλεσμα προήλθε από έρευνα που διεξήχθη σε συνεργασία με την Damballa , η οποία κατέχει ηγετική θέση στα συστήματα automated breach detection. Σε μια τυπική εβδομάδα , οι οργανισμοί λαμβάνουν κατά μέσο όρο περίπου 17.000 ειδοποιήσεις κακόβουλου λογισμικού και μόνο το 19% θεωρούνται αξιόπιστα - ή άξια δράσης .

Τα security τμήματα των οργανισμών καταναλώνουν  άσκοπα δραστηριότητα σε ειδοποιήσεις που δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων τους. O Brian Foster, CTO της Damballa, σημείωσε: «Αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώνουν όχι μόνο την τεράστια κλίμακα της πρόκλησης για τις ομάδες ασφαλείας της πληροφορικής στο να φιλτράρουν τις πραγματικές απειλές από δεκάδες χιλιάδες false-positive alarms, αλλά και το τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο από άποψη χρόνου.

Η σοβαρότητα και η συχνότητα των επιθέσεων αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες χρειάζονται έναν τρόπο να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση μόνο των αληθινών απειλών.» Η Damballa ως ειδικοί στην προστασία και καταστολή κακόβουλων ενεργειών που βασίζονται σε προηγμένες τεχνικές, ανακαλύπτει τις ενεργές απειλές που παρακάμπτουν όλα τα security layers των εταιριών. Αντί να  εστιάζει στην ανάλυση των malware, η Damballa προσπαθεί να ανιχνεύσει και να εμποδίσει την επικοινωνία μεταξύ μιας μολυσμένης συσκευής και ενός απομακρυσμένου κεντρικού υπολογιστή (command and control server) με τον προσδιορισμό των στοιχείων της σε πραγματικό χρόνο και γρήγορο pinpointing των compromised συσκευών, που θέτουν την επιχείρηση σε υψηλό κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC