Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

CPI: Κέρδη στο 1ο 6μήνο

Σταθερότητα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου της τρέχουσας χρήσης (1/7/2014-31/12/2014) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.


Σε επίπεδο 6μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε € 60 χιλ. έναντι κερδών € 72 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο. Το EBITDA παρουσίασε μια μικρή μείωση καθώς ανήλθε σε € 460 χιλ. έναντι € 521 χιλ. σε σχέση με την  προηγούμενη χρονιά, διατηρώντας όμως την λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας.

Παρόλο που τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 3,2% και διαμορφώθηκαν σε € 6,9 εκατ. έναντι € 7,1 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η συμμετοχή των υπηρεσιών στο σύνολο των εσόδων βρίσκεται στο 35%, σταθερά πάνω από τον προϋπολογισμό της εταιρείας.

H μικτή κερδοφορία της εταιρείας διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα και διαμορφώθηκε σε € 1,66 εκατ. έναντι € 1,67 εκατ.  την αντίστοιχη περίοδο παρά την μικρή μείωση του τζίρου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής  της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: “Το ασταθές περιβάλλον από τα μέσα  Νοέμβριου και μετά επιβράδυνε  την ανοδική  μας πορεία τόσο σε επίπεδο τζίρου όσος και σε επίπεδο καθαρών κερδών. Παρ’ όλα αυτά  παραμένουμε κερδοφόροι στα περυσινά επίπεδα  διατηρώντας την οικονομική μας  υγεία, βελτιώνοντας την ρευστότητά μας  και διατηρώντας τα μερίδια στις στρατηγικές μας αγορές. Εφόσον  σταθεροποιηθεί  το περιβάλλον,  η πορεία της Εταιρείας  θα συνεχίσει να είναι ανοδική’’.

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC