Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Η οθόνη Philips με τεχνολογία Adobe RGB εγγυάται χρωματική ακρίβεια για επαγγελματίες

Η MMD ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας 27-ιντσών IPS-AHVA οθόνης με εργοστασιακή ρύθμιση καλιμπραρίσματος των χρωμάτων που υποστηρίζουν το σύστημα Adobe RGB. Με την ευρεία γκάμα του Adobe RGB, η οθόνη έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα με σχεδόν απόλυτη πιστότητα, δίνοντας στους επαγγελματίες χρήστες τη σιγουριά ότι τα χρώματα στην οθόνη είναι σύμφωνα με τα πρότυπα χρωματικής ακρίβειας σε όλη τη ροή εργασίας.

Στη γραφιστική, τη γεωφυσική έρευνα, την ψηφιακή προ-εκτύπωση και παραγωγή δεν υπάρχει χώρος για μια οθόνη που δεν είναι συνεπής στο πως θα απεικονίσει τα χρώματα. Η ομοιομορφία και η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας. «Έχοντας ένα στάνταρ χρώματος είναι σαν να μιλάμε την ίδια γλώσσα,» λέει ο Thomas Schade, Αντιπρόεδρος της EMEA στην MMD. «Οι επαγγελματίες χρήστες πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι οθόνες τους μιλάνε την ίδια χρωματική γλώσσα με αυτή που χρησιμοποιούν οι εκτυπωτές και οι άλλες συσκευές τους. Η νέα LCD οθόνη Philips αποδίδει τα χρώματα με αλάνθαστη κάθε φορά ακρίβεια.»

PerfectKolor – χρωματικά πρότυπα στα οποία μπορείς να βασιστείς
Προ-καλιμπραρισμένη για να προσφέρει ακρίβεια στα χρώματα, η οθόνη 722P4APJKHB υποστηρίζει το 99% των χρωμάτων RGB της Αdobe και το 100% των χρωμάτων sRGB, εξαλείφοντας τις διαδικασίες αντικατάστασης χρωμάτων κατά τη χρήση πολλαπλών συσκευών. Επιπλέον, με τη ρύθμιση των έξι αξόνων, η λειτουργία PerfectKolor επιτρέπει στα χρώματα της οθόνης να ρυθμιστούν σύμφωνα με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Χρώματα 10-bit
Χρησιμοποιώντας τα 10bit για την περιγραφή κάθε χρώματος, η νέα οθόνη 27-ιντσών μπορεί να αποδώσει ταυτόχρονα και ανεξάρτητα πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα, κάτι που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει. Το αποτέλεσμα είναι φυσικές και απαλές εικόνες, χωρίς «σπασμένα» χρώματα και χρωματικές διαβαθμίσεις.

SmartUniformity
Οι διακυμάνσεις στη φωτεινότητα και το χρώμα σε διάφορες περιοχές της οθόνης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Με τις μετρήσεις του SmartUniformity, η οθόνη προσαρμόζεται αυτόματα ώστε να αντισταθμίσει αυτές τις διαφορές, προσφέροντας ένα μέσο όρο ομοιομορφίας στη φωτεινότητα που ξεπερνά το 95%, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό σε εφαρμογές που βασίζονται κατά κύριο λόγο στη συνοχή του χρώματος, όπως η φωτογραφία ή η επιστημονική εικονική απεικόνιση.

Flicker-Free Technology
Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ελέγχεται η φωτεινότητα στις LED-backlit οθόνες, οι χρήστες έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το τρεμόπαιγμα της οθόνης. Η πιθανή κούραση των ματιών του χρήστη μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αποτελέσματος στην επεξεργασία μεγάλης λεπτομέρειας εικόνων. Η τεχνολογία Flicker-Free της Philips είναι μία καινοτομική λύση για τη ρύθμιση της φωτεινότητας και τη μείωση του τρεμοπαίγματος για μια ακόμα πιο άνετη εμπειρία θέασης.
Συμπληρωματικά των χρωματικών ευκολιών, η νέα IPS-AHVA οθόνη είναι σχεδιασμένη ώστε να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις των καθημερινών εργασιών – με ενσωματωμένα κάμερα και μικρόφωνα, πολύ καθαρή θέαση Quad HD εικόνων σε ανάλυση 2560x1440 ή 2560x1080, εξαιρετικά μεγάλη γωνία θέασης για ευκρίνεια εικόνας από σχεδόν κάθε οπτική γωνία και SmartErgoBase δυνατότητα περιστροφής. Με τη χρήση του MultiView η οθόνη έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με πολλαπλές πηγές ταυτόχρονα, επιτρέποντας, για παράδειγμα, στους χρήστες την επεξεργασία δεδομένων στη μία πλευρά της οθόνης και τη χρήση της camera στην άλλη.

Η νέα οθόνη Philips θα είναι διαθέσιμη στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών τον Ιανουάριο του 2015 με ενδεικτική τιμή λιανικής €799.


Τύπος LCD panel, μέγεθος
IPS-AHVA LCD, 27 ίντσες / 68.6 εκ
Τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού
W-LED
Βέλτιστη Ανάλυση
2560 x 1440 @ 60 Hz
Γωνία θέασης
178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Φωτεινότητα
350 cd/μ²
Χρώματα Οθόνης
Υποστήριξη 1.07 δισεκ. χρωμάτων
Γκάμα χρωμάτων
Adobe RGB 99%
Συνδεσιμότητα
USB: USB 3.0 x 3
Είσοδοι σήματος: DVI-Dual Link (ψηφιακό, HDCP), DisplayPort, HDMIx2
Είσοδοι Sync: Separate Sync, Sync on Green
Ήχος (In/Out): PC audio-in, έξοδος ακουστικών
Βάση
Ρύθμιση ύψους: 150 χιλιοστά
Pivot: 90°
Περιστροφή: -65/65°
Κλίση: -5/20°
Βιωσιμότητα
Περιβαλλοντικά και Ενεργειακά Πρότυπα: EPEAT Gold*, PowerSensor, EnergyStar 6.0, RoHS, TCO edge
Ανακυκλώσιμο υλικό συσκευασίας: 100 %
Post consumer ανακυκλωμένο πλαστικό: 65%
Συγκεκριμένες ουσίες: PVC / BFR free housing, Χωρίς υδράργυρο, Χωρίς Μόλυβδο
Συμμόρφωση & Πρότυπα
Regulatory Approvals: BSMI, CE Mark, cETLus,
FCC Class B, GOST, SASO, SEMKO, TCO 6.0, TUV Ergo, TUV/GS, WEEE
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC