Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

19,000 DDoS επιθέσεις στη Γαλλία μετά το Charlie Hebdo

Η Γαλλία έχει καταγράψει ένα τεράστιο αριθμό επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, που διαπράττονται από τους υποστηρικτές των ισλαμιστών εξτρεμιστών, οι οποίοι στοχεύουν ιστοσελίδες στη χώρα αδιακρίτως, ως επακόλουθο των συμβάντων στο Charlie Hebdo.


Συνολικά 19.000 ιστοσελίδων έχουν είτε δεχτεί επίθεση ή έχουν κατέβει εντελώς offline λόγω άρνησης εξυπηρέτησης των server, (DDoS) επιθέσεις, αν και φαίνεται ότι κανένα από τα περιστατικά δε προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Μια DDoS επίθεση, πραγματοποιείται από διαφορετικές συσκευές (από υπολογιστές έως οικιακούς routers) υπό τον έλεγχο του εισβολέα για να στείλει πακέτα σε ένα συγκεκριμένο διακομιστή. Όταν το φορτίο κυκλοφορίας γίνεται πάρα πολύ μεγάλο, ο διακομιστής δεν μπορεί πλέον να επεξεργαστεί τα δεδομένα, με αποτέλεσμα την άρνηση της υπηρεσίας, καθιστώντας τις ιστοσελίδες μη διαθέσιμες.

Μία από τις ομάδες των hacker, που εμπλέκονται σε τέτοιες επιθέσεις είναι η Fallaga από την Τύνιδα, η οποία συμμετείχε σε περισσότερες από 350 επιθέσεις αλλοίωσης των ιστοσελίδων, από την αρχή του έτους, στοχεύοντας πάντα στη Γαλλία.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που απευθύνεται η ομάδα Fallaga, ήταν εκείνη που έκανε τη διανομή του Notepad ++ επεξεργαστή κειμένου, ανοιχτού κώδικα, επειδή ο developer του έργου είχε κυκλοφορήσει μια έκδοση με την ονομασία, “Je suis Charlie”, για να δείξουν την υποστήριξή του για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.


secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC