Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσβαση στο Ιnternet αποκτά ένας στους δύο στην περιφέρεια

Πρόσβαση στο Ιnternet, μέσα στο 2015, θα έχουν 5.493 απομακρυσμένες αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, καθώς χθες υπεγράφησαν από τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαο Δασκαλάκη, και τα ανάδοχα σχήματα οι συμβάσεις του έργου «RURAL BROADBAND, Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών».

Το έργο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, συνολικού προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο χρηματοδοτείται, με τη μορφή ΣΔΙΤ, από πόρους του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», του ΠΕΠ «Μακεδονία – Θράκη» και του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε 5.493 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σχεδόν στο 50% της ελληνικής επικράτειας.

Στόχος του έργου είναι μέσα στο 2015 να συνδεθεί με το Διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας, που σήμερα δεν έχει καμία πρόσβαση στα οφέλη και στις ευκαιρίες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Για τις ανάγκες του έργου η χώρα (πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης) έχει χωριστεί σε τρεις ισοδύναμες περιοχές, στις οποίες αναδείχτηκαν οι εξής ανάδοχοι:

Τομέας 1: Ανάδοχος ο ΟΤΕ για την περιοχή Θράκης, Μακεδονίας, δυτικής Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, συνολικής αξίας 44.375.478 ευρώ.

Τομέας 2: Ανάδοχος οι INTRAKAT – INTRACOM HOLDINGS – HELLAS ON LINE για την περιοχή Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς, νοτίου Ηπείρου, Εύβοιας, Κυκλάδων, συνολικής αξίας 60.315.940 ευρώ.

Τομέας 3: Ανάδοχος ο ΟΤΕ για την περιοχή Πελοποννήσου, κεντρικής Στερεάς, Δωδεκανήσου, Κρήτης, συνολικής αξίας 56.385.614 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου ακολουθείται η διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών δικτύου στις περιοχές και την παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων υπηρεσιών γρήγορου ίντερνετ στον πληθυσμό των περιοχών αυτών.

«Η υπογραφή των συμβάσεων ολοκληρώθηκε σε μία περίοδο κατά την οποία η απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και είναι πολύτιμη για την ελληνική οικονομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των Ελλήνων πολιτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών.

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, δήλωσε ότι «με την άμεση υλοποίηση των έργων Rurals θα ενισχυθεί η απασχόληση και δημιουργούνται οι κατάλληλες ψηφιακές υποδομές για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Τομείς όπως π.χ. ο Τουρισμός, οι Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις θα ενισχυθούν σημαντικά με την άμεση επαφή με νέες αγορές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας».

Πηγή: imerisia.gr

3 σχόλια:

packers movers hyderabad είπε...


I cannot truly enable but admire your weblog, your weblog is so adorable and great.It has given me courage to try scarier things. I tend to steer clear of them but not anymore.
Packers And Movers Hyderabad

meto mayo είπε...

Its really a very nice blog i really appreciate all your efforts thank you so much for sharing this valuble information with all of us.
https://www.roknelbeet.com/نقل-اثاث-بجدة/
https://www.roknelbeet.com/نقل-اثاث-بالدمام/
https://www.roknelbeet.com/نقل-اثاث-بمكة/
https://www.roknelbeet.com/تخزين-اثاث-بالرياض/

رجب البرنس είπε...


بسم الله الرحمن الرحيم نحن فى شركة الكمال تقوم بافضل انواع التنظيف العام وتنظيف الفلل بافضل

انواع العالميه التى تحافظ على السيراميك
شركة الكمال
شركة تنظيف بالطائف
شركة تنظيف بجازان
شركة تنظيف بحائل
ونحن فى خدماتكم اربعه وعشرون ساعه وكل هذا بافضل الاسعار واقل التكلفة

 
SYNC ME @ SYNC