Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Ξεκίνησε χθες, 1 Δεκεμβρίου, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία διοργανώνεται από τον GR.EC.A., τον Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό.

Για την διευκόλυνση των καταναλωτών, ο GR.EC.A. έδωσε στη δημοσιότητα επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν ενημερώσει για μεγάλες θεματικές προσφορές. Η λίστα βρίσκεται στο www.greekecommerce.gr και περιλαμβάνει προσφορές που φτάνουν έως και το 80% από e-shops με είδη μόδας, σπιτιού, προσωπικής φροντίδας, τουριστικές υπηρεσίες, παιδικά και βρεφικά είδη, πληροφορική, παιχνίδια, εργαλεία & μηχανήματα, είδη γραφείου, αθλητικά, είδη φαρμακείου και αρκετά ακόμα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο GR.EC.A., με αφορμή την έναρξη της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο  Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, χαιρέτησε την προσπάθεια, εξέφρασε την υποστήριξη της Πολιτείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ανακοίνωσε διάφορες δράσεις προς online καταναλωτές και online εμπόρους. Ο Πρόεδρος του GR.EC.A., κ. Νίκος Γουλής, αφού παρουσίασε τις δράσεις του Συνδέσμου, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου: "Όσοι πραγματοποιούν αγορές online θα βρουν ακόμα πιο χαμηλές τιμές αυτή την εβδομάδα. Πέρυσι τα e-shops που συμμετείχαν στο θεσμό της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, κατέγραψαν αύξηση στις πωλήσεις κατά 42%, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που η αύξηση άγγιξε το 100%!".

Ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, διευθυντής του εργαστηρίου ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του GR.EC.A., παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία της Ετήσιας Έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σύμφωνα με αυτά, η ανάπτυξη του B2C ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν σημαντική και το 2014, αφού οι Έλληνες online καταναλωτές έκαναν κατά μέσο όρο 18 online παραγγελίες σε σχέση με τις 12 που πραγματοποίησαν το 2013, ενώ δαπάνησαν κατά μέσο όρο 1.400 Ευρώ σε online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τις online αγορές τους το 2014 ήταν στους παρακάτω κλάδους:
Ταξιδιωτικές υπηρεσίες (αεροπορικά εισιτήρια κλπ)
Διαμονή σε καταλύματα
Εισιτήρια για εκδηλώσεις
Εξοπλισμός για H/Y
Είδη ένδυσης/υπόδησης
Ηλεκτρονικές συσκευές/κινητά κλπ
Ενώ οι κλάδοι με την μεγαλύτερη αύξηση online παραγγελιών το 2014 από Έλληνες καταναλωτές ήταν:
Ταξιδιωτικές υπηρεσίες
Εισιτήρια για εκδηλώσεις
Ασφάλειες
Παραφάρμακα
Είδη λιανεμπορίου / Super Market
Τα πλήρη στοιχεία της Ετήσιας Έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο 10ο Internet & eBusiness Innovation Forum της ΕΕΔΕ και του ELTRUN, που τελεί υπό την αιγίδα του GR.EC.A.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, θα γίνει και η απονομή των βραβείων Ηλεκτρονικού Επιχειρείν e-volution που διοργανώνει η Boussias Communications με το ELTRUN και τελούν επίσης υπό την αιγίδα του GRECA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC