Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Ρομπότ 'εργάτη' φέρνει στην Ελλάδα η Universal Robots

Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής ρομπότ, Universal Robots, λανσάρει στην Ελλάδα τα ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots) μέσω του νέου επίσημου διανομέα Morenos & Co.

Στην Έκθεση ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 7 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα των ρομπότ της Universal Robots

Τα UR ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς δίχτυ ασφαλείας, εφόσον η εφαρμογή το επιτρέπει και κατόπιν μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης επικινδυνότητας, συμμορφούμενα με τα πρότυπα ISO των ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots).ScandinavianTobaccoGroup_1 Το γεγονός αυτό συμβάλει στη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τα βιομηχανικά ρομπότ, η οποία επιτρέπει την εμπλοκή των ρομπότ σε εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη συμμετοχή σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας. Χάρη στον εύχρηστο προγραμματισμό, ακόμη και κάποιος χωρίς εμπειρία στη χρήση ρομπότ μπορεί να μάθει γρήγορα τον προγραμματισμό απλών έργων και την ανάπτυξη των δικών τους εφαρμογών.

Τα UR ρομπότ είναι το αποτέλεσμα χρόνιων ερευνών στη ρομποτική. Από τότε που η UR δημιούργησε το UR5, το οποίο λανσαρίστηκε το 2009 με 5 κιλά ωφέλιμου φορτίου, η έρευνα συνεχίστηκε. Το 2012 η εταιρεία λάνσαρε το UR10 με 10 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Πρωτοπόρος στη σημερινή παγκόσμια αγορά, η UR λάνσαρε τον περασμένο Σεπτέμβριο την Τρίτη γενιά ρομπότ, μία βελτιωμένη έκδοση του UR5 και του UR10, η οποία ενσωματώνει επιπρόσθετα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ελέγχου.

Σήμερα, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται σε ευρύτατο πεδίο από βιομηχανίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, όπου η επένδυση σε οικονομική και ευέλικτη αυτοματοποίηση αποσβένεται εύκολα. Η δανέζικη εταιρεία διανέμει τα ρομπότ της σε 40 χώρες και έχει διαθέσει περίπου 4.000 ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται ήδη από τις Lear, Oticon, Bosch, Renault, Volkswagen, Scandinavian Tobacco Group, LG, Samsung, LUK, GN Resound και πολλές ακόμη εταιρείες.

Συνολική ανάπτυξη στον κλάδο της αυτοματοποίησης
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής, ο κλάδος βιώνει σήμερα μία ισχυρή εξέλιξη προς την αυτοματοποίηση της βιομηχανίας. Μόνο το 2013, η αύξηση των πωλήσεων των ρομπότ ήταν 15%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 130.000 πωληθέντα τεμάχια. Η επιταχυνόμενη ζήτηση για βιομηχανικά ρομπότ αναμένεται να συνεχιστεί το διάστημα 2015 με 2017, παρουσιάζοντας πιθανή αύξηση της τάξης του 12% το χρόνο κατά μέσο όρο.

Η UR στοχεύει σε διπλασιασμό των ετήσιων πωλήσεων από το 2014 έως το 2017, καταγράφοντας τζίρο της τάξης των 133 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μετακόμισε φέτος σε νέα κτίρια στη Δανία, αυξάνοντας αρκετά την παραγωγική της δυνατότητα. Η UR υπογράμμισε τα φιλόδοξα πλάνα της, βάση της παρουσίας της στην Ευρώπη και της ανακοίνωσής της ότι το τελευταίο τρίμηνο προχώρησε στο άνοιγμα ενός νέου γραφείου στην Ισπανία, από όπου μπορεί να υποστηρίξει τις αγορές της Νότιας Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC