Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

B3D, η εταιρεία που έφερε τις υπηρεσίες 3D scanning και 3D printing στην Ελλάδα

Η B3D, είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2014 από τρεις νέους επιχειρηματίες, που σκοπό είχαν να γνωρίσουν στο Ελληνικό κοινό τις 3D scanning και 3D printing δυνατότητες. Φέρνοντας στην Ελλάδα από το εξωτερικό μια μοναδική παγκόσμια πατέντα στις υπηρεσίες 3D scanning & printing δίνουν την ευκαιρία στο χρήστη να δημιουργήσει το τρισδιάστατο ομοίωμά του σε ελάχιστο χρόνο.
Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης για να αποκτήσει το δικό του 3D ομοίωμα είναι να επισκεφτεί τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της B3D στο The Mall Athens, να σκανάρει το πρόσωπό του και στη συνέχεια να επιλέξει και να εφαρμόσει τον χαρακτήρα που επιθυμεί μέσα από μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων ενδυματολογικών και στυλιστικών προτάσεων.

Για να πετύχει η δημιουργία του βέλτιστου ομοιώματος, το 3D scanning πραγματοποιείται με έναν επαναστατικό τρισδιάστατο σαρωτή σε συνδυασμό με τη χρήση μιας μοναδικής  εφαρμογής, της The BobbleShop, τα οποία η B3D διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται με τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing).

Με αυτόν τον τρόπο δίνει την ευκαιρία στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ομοίωμα, σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις και μέσα από την συνολική διαδικασία να εξοικειωθεί με αυτή την επαναστατική τεχνολογία. Συνεργάτης της B3D σε όλα τα παραπάνω είναι η εταιρεία I3DU η οποία ασχολείται με 3d εκτυπώσεις και σαρώσεις ενώ εξειδίκευσή της αποτελεί το κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης νέου εξοπλισμού και εφαρμογών πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η υπηρεσία μέχρι στιγμής γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο σημείο πώλησης της εταιρείας και η εταιρεία στρέφεται προς την περαιτέρω ανάπτυξή της, αρχικά σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και σε άλλες αγορές του εξωτερικού που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για να προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες και εφαρμογές 3D εκτύπωσης. Στο επίκεντρο των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της εταιρείας βρίσκονται οι συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας, μουσεία, ξενοδοχεία, σχολεία κλπ. για παροχή υπηρεσιών εκτύπωσης προσωποποιημένων 3D ομοιωμάτων.   

Η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένο τμήμα R&D, το οποίο ασχολείται κατά κύριο λόγο με την εξέλιξη των υπαρχόντων υπηρεσιών, καθώς επίσης και με την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών 3D τεχνολογίας που θα είναι διαθέσιμες στα B3D σημεία στο άμεσο μέλλον και περιλαμβάνουν υπηρεσίες 3D modeling, 3D scanning αντικειμένων και 3D printing με υλικά όπως το πλαστικό ή το μέταλλο.

Τέλος, η B3D θα συμμετάσχει στην έκθεση ΚΕΜ Franchise στις 14-16 Νοεμβρίου, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, όπου η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει και να ξεκινήσει και τις πρώτες επίσημες συνεργασίες σε επίπεδο franchise σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εισάγοντας με αυτό τον τρόπο την επαναστατική 3D τεχνολογία και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC