Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

12o ετήσιο συνέδριο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 12ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ: ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Athens Ledra.

Στόχος του ετήσιου συνεδρίου είναι επιχειρήσεις, οργανισμοί και ενδιαφερόμενοι φορείς να ενημερωθούν καταρχήν για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ΕΚΕ και της βιώσιμης ανάπτυξης και να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη από την έμπρακτη συμμετοχή τους στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και λειτουργίας το οποίο βασίζεται στις αρχές της υπεύθυνης, βιώσιμης και υγιούς επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας τη δυνατότητα για ανταλλαγή, εμπειρίας και καλών πρακτικών.

Το συνέδριο ΕΚΕ αποτελεί πλέον έναν αναγνωρισμένο θεσμό αποτελώντας ένα ανοιχτό φόρουμ διαλόγου και προβληματισμού, αναδεικνύοντας επίκαιρες και καινοτόμες θέσεις και απόψεις, αλλά και προβάλλοντας άριστες πρακτικές εφαρμογές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Επιπρόσθετα το φετινό Συνέδριο ΕΚΕ συμβάλλει στην ουσιαστικά στη δημόσια διαβούλευση για την εφαρμογή και στην Ελλάδα μίας εθνικής στρατηγικής για την ΕΚΕ και στο πως η στρατηγική αυτή θα συνδεθεί με τον επανακαθορισμό των στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη που αναμένεται να οριστικοποιηθούν στην παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι το 2015.

Στο πλαίσιο αυτό το συνέδριο θα εστιάσει σε τρεις βασικούς τομείς :
Προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργούνται από την εφαρμογή μίας Εθνικής Στρατηγικής ΕΚΕ
Ο ρόλος της Ηγεσίας στην αξιοποίηση των 6 κρίσιμων κεφαλαίων - συνιστάμενων της βιώσιμης ανάπτυξης (άνθρωποι, γνώση, παραγωγική υποδομή, χρηματο-οικονομικά, σχέσεις/φήμη, καινοτομία)
Χτίζοντας το κοινό μας μέλλον: Σύμπραξη και συμμετοχή στην υλοποίηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πρωτοβουλία προώθησης άριστων πρακτικών μέσω του CSR Marketplace, έχουν προσκληθεί και θα φιλοξενηθούν και φέτος στο Συνέδριο εταιρίες και ΜΚΟ που θα παρουσιάσουν τις επιλεγμένες δράσεις τους, ενισχύοντας έτσι την αλληλεπίδραση και τη δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων. Την εμπειρία τους από την εφαρμογή συγκεκριμένων πρακτικών και προγραμμάτων που υλοποιούν και συμμετέχουν, θα μεταφέρουν οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τις εταιρίες AB Βασιλόπουλος, Alpha Bank, Amway, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Ελληνικά Πετρέλαια, Ernst & Young, Interamerican, Παπαστράτος, Unilever, Vodafone και από τις ΜΚΟ οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι, Μπορούμε, Prolepsis.

Το συνέδριο «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ: ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» σας τοποθετεί στο κέντρο της συζήτησης και σας παρέχει τις πληροφορίες ώστε η ΕΚΕ να γίνει σημαντική ως ιδέα, επιτυχέστερη στην πραγματοποίηση της και πολυτιμότερη για τους απλούς ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το συνέδριο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που διοργανώνει για 12 συνεχή έτη το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και καθιερωμένα γεγονότα που διεξάγονται στην χώρα μας που  αναδεικνύουν τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τον θεσμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Εφέτος στο συνέδριο μας θα συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως οι αρχές της εθνικής στρατηγικής που ανακοινώθηκε πρόσφατα και πως αυτές μπορούν να μεταλαμπαδευθούν στο ευρύτερο επιχειρηματικό σύνολο και όχι μόνο της Ελλάδας και ο ρόλος της αποτελεσματικής ηγεσίας στο χτίσιμο μίας βιώσιμης ανάπτυξης. Είμαι σίγουρος ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος θα βγουν χρήσιμα για όλους συμπεράσματα».  

Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τα προγράμματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου που ήδη έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας. Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι: ALPHA BANK, VODAFONE, Υποστηρικτές οι: ERNST & YOUNG, ΔΕΗ, UNILEVER, Αρωγοί οι: AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, AIG, AMWAY, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, CITIBANK, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, INTERAMERICAN, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, PFIZER, SANOFI.

Χορηγοί επικοινωνίας: Real News, Real fm 97,8, Ad Business, CSR Review, CSR Week, Global Sustain, SBC, Business Partners Online. Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: Real.gr, CSRnews.gr, epixeiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC