Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Εξουσία, Ηγεσία, Γυναίκα

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης ενός νέου τρόπου σκέψης και δράσης με άξονα τις νέες αντιλήψεις και τη συνεργασία, το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μαζί με το RepowerGreece διοργάνωσε μία “διαφορετική” συζήτηση για την ανάγκη μίας τολμηρής ηγεσίας που να μπορεί να εμπνεύσει και καθοδηγήσει τη σύνθεση των απαιτούμενων λύσεων και τη διαμόρφωση ρεαλιστικών προοπτικών.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στο Hilton, όπου κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν σκέψεις και να συνθέσουν χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο συζήτησης όπου 10 συντονιστές είχαν 20 λεπτά να αναλύσουν μαζί με την ομάδα τους έναν συγκεκριμένο προβληματισμό που τους είχε ανατεθεί.

Την συζήτηση χαιρέτησαν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Βάσω Κόλλια και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος ενώ η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Greece κα Βενετία Κουσία, ως κεντρική ομιλήτρια, ανέδειξε την ανάγκη “να ξεφύγουμε από τα στοιχεία του χθες που μας στοιχειώνουν και να συνθέσουμε λύσεις και ρεαλιστικές προοπτικές μέσα από την συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια”.

Στην συνέχεια τον λόφο πήραν οι προσκεκλημένοι όπου σε ομάδες απέδειξαν την δύναμη της συζήτησης. Μεταξύ των ιδιαίτερα χρήσιμων συμπερασμάτων η κα Ρ.Αικατερινάρη [Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ] και η ομάδα της, ανέδειξε την σημασία της συλλογικής προσπάθειας και της ομάδας γύρω από τον ηγέτη για να είναι αποτελεσματικός. Η ομάδα του κ. Α.Μονοκρούσου [Country Leader της Oracle Greece] υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπεράσουμε τον φόβο συμμετοχής και ξεβολέματος, και τόνισε ότι “ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δημιουργικές δυνάμεις στην χώρα μας που μπορούν να μας πάνε μπροστά”.

Ο κ. Αποστολίδης [Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie Pharmaceuticals] και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του τραπεζιού κατέληξαν στο ότι αν και δεν έχουμε την παιδεία να δεχτούμε την ηγεσία που θα μας ξεβολέψει, έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε και να αποκτήσουμε την ηγεσία που μας αξίζει. Η κα E.Μαμιδάκη [Αντιπρόεδρος της MAMIDOIL JETOIL] και ομάδα της ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, οι οποίες συνήθως οφείλονται στον πολυδιάστατο ρόλο που έχει μια γυναίκα στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να ισορροπήσουν όλες τους τις υποχρεώσεις, ενώ η ομάδα της κας Σ.Εφραίμογλου-Κουνενάκη  [Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ] ανέδειξε την καταλυτική σημασία της εκπαίδευσης και της παιδείας στην διαδικασία διαμόρφωσης ηγετών, επισημαίνοντας ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε.

Τα χρήσιμα αυτά συμπεράσματα συζητήθηκαν στο κλείσιμο από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης κ. Γιάννο Γραμματίδη κα τον Ιδρυτή του RepowerGreece κ. Αλέξανδρο Κωστόπουλο. Ο κος Γραμματίδης τόνισε ότι δεν μπορούμε να μετράμε τις προκλήσεις του αύριο με μέτρα του χθες και ότι οφείλουμε να βρούμε την τόλμη να προχωρήσουμε μπροστά, ενώ ο κος Κωστόπουλος “προκάλεσε” το κοινό να ξεκινήσουν να κάνουν την αλλαγή στον δικό τους μικρόκοσμο προωθώντας τους θεσμούς και τις αξίες που θα μας επιτρέψουν να αναδείξουμε τους ηγέτες που χρειαζόμαστε.

Η Think Free συζήτηση, Ηγεσία – Εξουσία - Γυναίκα αποτελεί πρώτη από μια σειρά παρόμοιων εκδηλώσεων σε μία περίοδο που είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε να ενώσουμε δυνάμεις και να χτίσουμε συλλογικά βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις για να πάει η χώρα μας μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC