Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Περί τα 700 εκατ. ευρώ το κόστος για επισκευή και αντικατάσταση smartphones στην Ελλάδα

Η SquareTrade, ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή συμβολαίων προστασίας  ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, ανακοίνωσε σήμερα τα στοιχεία μιας έρευνας που καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα, συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones!

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί ότι το 40% των κατόχων smartphones, έχουν βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευή τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συσκευές αυτές είναι πλέον πολύτιμος και απαραίτητος "βοηθός" στους γοργούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, αυτό το χρονικό διάστημα φαντάζει πολύ επώδυνο.      

Δυστυχώς μια ζημιά δεν προκαλείται πάντα από υπαιτιότητα του κατόχου, αφού το 25% των ατυχημάτων, προξενείται από τρίτους και όχι από τους ίδιους τους κατόχους της συσκευής.
Μερικά αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η SquareTrade καταγράφουν ότι:
    Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.

    Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.
    Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.
    Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών, είναι κάτω των 45 ετών.
    Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευής τους.
«Σύμφωνα με την έρευνα, οι έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους - το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη!», σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.
«Δεν είναι μόνο ότι ολοένα και περισσότεροι αποκτούν smartphones, αλλά και ότι τα χρησιμοποιούμε πιο πολύ από ποτέ –για έλεγχο των e-mails, για λήψη φωτογραφιών, για πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για ένα απλό τηλεφώνημα. Επειδή πολλοί από τους κάτοχους, λόγω της αναβάθμιση που παρέχει το συμβόλαιό τους, δεν πληρώνουν το αρχικό κόστος της συσκευής, συνήθως ξεχνούν πόσο ακριβή είναι, μέχρι να… καταστραφεί. Ένα κόστος αντικατάστασης 500 – 600 € είναι μια πραγματικά επίπονη προοπτική. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς χωρίς αυτές τις απαραίτητες συσκευές, πιστεύουμε ότι η αντικατάσταση την αμέσως επόμενη μέρα είναι απολύτως απαραίτητη, όταν μιλάμε για προγράμματα προστασίας κινητών».

Η πρόσφατη έρευνα της SquareTrade, η μοναδική στο είδος της που έχει καταγράψει στοιχεία από την ελληνική αγορά, δείχνει ότι λόγω των συχνά υψηλών δαπανών που απαιτούνται για την επισκευή των κατεστραμμένων smartphones,  πολλοί καταναλωτές καταφεύγουν συχνά σε λύσεις «απελπισίας». Για παράδειγμα, το 8% των κατόχων στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν συσκευή με σπασμένη οθόνη.

Πηγές και μεθοδολογία της έρευνας
Το SquareTrade είναι σήμα κατατεθέν της SquareTrade, Inc.
Πηγές δεδομένων:
1.    Ευρωπαϊκή έρευνα ατυχημάτων σε Smartphone της SquareTrade. Διεξήχθη on-line τον Αύγουστο 2014 με την υποστήριξη των φορών ερευνών ResearchNow και Qualtrics. Στοιχεία συλλέχθηκαν από περισσότερους από 13.000 κατόχους smartphone σε όλη την Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.
2.    Οι ισοτιμίες του ευρώ ελήφθησαν από το Bloomberg.com στις 14/08/2014.
3.    Deloitte Global Mobile Consumer Survey, Ιούλιος 2013.
4.    The World Factbook, προσβάσιμο μέσω του CIA.gov.
5.    Our Mobile Planet Smartphone Research, Google 2013.
6.    GSMA Intelligence.


Σχετικά με την SquareTrade
H SquareTrade είναι ο κορυφαίος πάροχος προγραμμάτων εγγύησης ηλεκτρονικών συσκευών. Την εμπιστεύονται εκατομμύρια ευχαριστημένοι πελάτες λόγω της γρήγορης και εξαιρετικής εξυπηρέτησης που προσφέρει. Η SquareTrade παρέχει συμβόλαια προστασίας από δυσλειτουργίες και ατυχήματα για φορητές συσκευές, φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα και συσκευές.  Σε αντίθεση με τις ξεπερασμένες εγγυήσεις, η SquareTrade έχει σχεδιάσει τις υπηρεσίες της με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία για να επιτύχει διαδικασίες μηδενικής ταλαιπωρίας για τον πελάτη. Η SquareTrade έχει περισσότερους από 200.000 φίλους στο Facebook, βραβεύεται συνεχώς για τις υπηρεσίες της και δέχεται χιλιάδες κριτικές 5 αστέρων για την αξιομνημόνευτη εξυπηρέτηση των πελατών της. Οι κορυφαίες αλυσίδες λιανικής πώλησης σε όλον τον κόσμο διαθέτουν υπηρεσίες της SquareTrade, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τους και στην ικανοποίηση των πελατών τους. Μεταξύ όσων έχουν επενδύσει κεφάλαια στην SquareTrade περιλαμβάνονται οι Bain Capital και Bain Capital Ventures. Η SquareTrade εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λονδίνο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.squaretrade.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC