Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Ο πλήρης κατάλογος των φετινών ομιλητών του TEDxAcademy

Ένα περίπου μήνα πριν την πραγματοποίηση του TEDxAcademy 2014, ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών του συνεδρίου. Ομιλητών, που θα παρουσιάσουν καινοτόμες δράσεις από το διεθνή χώρο, συμμετέχοντας σε έναν παραγωγικό διάλογο με το κοινό και ανταλλάσσοντας απόψεις πάνω σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες:1. Παγκόσμιο Όραμα: εξελίξεις που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες τάσεις σχετικά με την Τεχνολογία, την Κοινωνία και τη Δημοκρατία.

2. Τοπική Δράση: πρωτοποριακές ιδέες που είναι σε θέση να συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο, μέσα από το πρίσμα της Δημοκρατίας, της Καινοτομίας και της Αλλαγής.

3. Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση: Σκέψεις και ιδέες για τις δυνατότητες των ανθρώπων που μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή όλων μας και τις σύγχρονες κοινότητες, καθώς και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο.

Η πλήρης λίστα με τους δεκαπέντε ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο περιλαμβάνει τους:

- Simon Anholt, σύμβουλος πολιτικής με δράση σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο.

- Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose και επικεφαλής προγράμματος πειραματικού δορυφόρου της NASA

- Αλέξανδρός Κρητικός, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Πόσνταμ και Διευθυντής Έρευνας στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών

- Νίκος Μιχαλάκης, επικεφαλής στην επιστημονική ομάδα της Knewton, εταιρίας που ηγείται παγκοσμίως στις σύγχρονες μεθόδους κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου μηχανικού και επιστήμης υπολογιστών από το ΜΙΤ

- Χρήστος Μποκόρος, ζωγράφος

- James Robinson, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Harvard, συν-συγγραφέας του «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη» (Why Nations Fail) http://whynationsfail.com Το 2012, ο James Robinson κατετάγη στους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου από το περιοδικό Foreign Policy.

- Daniel Gilbert, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Harvard. Συγγραφέας του διεθνούς best seller «Σκοντάφτοντας στην ευτυχία» (Stumbling on Happiness), το οποίο κέρδισε το 2007 το βραβείο Royal Society Prizes for Science Books.

- Keren Elazari, σύμβουλος ασφαλείας κυβερνοχώρου, σημαίνον μέλος εκστρατείας κυβερνήσεων και παγκόσμιων εταιριών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ηλεκτρονική πειρατεία.

- Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».

- Χάρης Θεοχάρης, τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ειδικός στο σχεδιασμό, την ανάλυση και την εφαρμογή μεγάλων συστημάτων λογισμικού.

- Νίκος Κουμέττης, πρόεδρος της Coca-Cola Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης

- Μύρων Μιχαηλίδης, αρχιμουσικός, Καλλιτεχνικός Διυεθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής

- Στέλιος Ράμφος, φιλόσοφος και συγγραφέας

- Μιχάλης Μπαχτής, φυσικός, ερευνητής στο CERN

- Μαρία Σταυροπούλου, νομικός, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Το TEDxAcademy 2014, που έχεις ως κεντρικό θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.deasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC