Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Καλό το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο για την Lenovo

Η Lenovo Group ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, που έληξε στις 30 Ιουνίου 2014, με έσοδα για το διάστημα αυτό US$ 10,4 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 18% από έτος σε έτος, ενώ τα έσοδα προ φόρων για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 22%, από έτος σε έτος, φθάνοντας τα US$ 264 εκατομμύρια.


Τα κέρδη ήταν US$ 214 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση κατά 23%, από έτος σε έτος, ενώ η εταιρεία πέτυχε τους στόχους της στα μερίδια αγοράς και στις οικονομικές επιδόσεις.

Η Lenovo διεύρυνε την #3 θέση που διατηρεί στον κλάδο των small connected devices, αυξάνοντας τις αποστολές κατά 28%, από έτος σε έτος. Για το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στο μερίδιο αγοράς, 19,4%*, αυξημένο κατά 2,7 μονάδες από έτος σε έτος που προέρχεται κυρίως από τις περιοχές ΕΜΕΑ και Αμερική.

Οι αποστολές των Lenovo PCs για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο ήταν 14,5 εκατομμύρια τεμάχια, με αύξηση της τάξεως 15%, το 21ο συνεχόμενο τρίμηνο που η Lenovo κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα του κλάδου. Στα tablets, η Lenovo αποτελεί πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή, με αποστολές που φθάνουν τα 2,3 εκατομμύρια συσκευές, αύξηση 67% ή σχεδόν 8 φορές το ρυθμό της αγοράς αυτής. Στα smartphones, η Lenovo πούλησε περισσότερα smartphones σε σχέση με υπολογιστές, για πρώτη φορά, σημειώνοντας ρεκόρ όγκου 15,8 εκατομμύριων συσκευών, με αύξηση 39%. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό στην Κίνα, η Lenovo είναι πλέον ο #1 προμηθευτής smartphones στη χώρα, με πωλήσεις που φθάνουν 13 εκατομμύρια συσκευές.

Το μεικτό κέρδος του πρώτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 13%, από έτος σε έτος, στα US$ 1,3 δισεκατομμύρια, με μεικτό περιθώριο κέρδους 13%. Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση 40%, από έτος σε έτος και έφθασαν τα US$ 283 εκατομμύρια. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο ήταν US$ 2,06 σεντς, ή 15,97 HK σεντς. Τα καθαρά ταμειακά αποθέματα, από τις 30 Ιουνίου 2014, άθροισαν στα US$ 3,58 δισεκατομμύρια.

«Αυτό ήταν ένα τρίμηνο σταθμός για τη Lenovo – ρεκόρ στα μερίδια υπολογιστών, για πρώτη φορά ο νούμερο τρία προμηθευτής tablets στον κόσμο και μία ακόμα ισχυρότερη τέταρτη θέση στην παγκόσμια αγορά των κινητών» δήλωσε ο Yang Yuanqing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Καθώς ο κλάδος των υπολογιστών αποκαθίσταται, η αγορά των smartphones συνεχίζει τη στροφή από το premium στο mainstream και η εξαγορές των Motorola και των IBMx86 ολοκληρώνονται, θεωρούμε ότι αυξάνονται οι δυνατότητες για ταχύτερη ανάπτυξη. Η Lenovo συνεχίζει να κινείται πάνω από τα επίπεδα του κλάδου, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για αύξηση αποδοτικότητας στους κύριους τομείς δραστηριότητάς μας, ενώ παράλληλα χτίζουμε δυνατούς πυλώνες για μελλοντική αύξηση σε όλο το portfolio μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC