Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Η Ρωσία περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια ασύρματα δίκτυα

Οι πολίτες της Ρωσίας θα πρέπει να παρέχουν κάποιον επικυρωμένο αριθμό τηλεφώνου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δημόσια Wi-Fi, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας.Οι νόμοι που απαγορεύουν την ελεύθερη χρήση των δημόσιων ασύρματων δικτύων, έχουν δημιουργήσει σύγχυση σχετικά με το ποια ακριβώς δίκτυα θα επηρεαστούν και ποια μέθοδος ταυτοποίησης θα πρέπει να χρησιμοποιείται.

Ο Ρώσος πολιτικός Leonid Levin δήλωσε ότι οι νόμοι θα απαιτούν από τους πολίτες να παρέχουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, προκειμένου να λαμβάνουν στοιχεία πρόσβασης για όλα τα δημόσια ασύρματα δίκτυα.

«Ο νόμος θα επηρεάσει όλους τους δημόσιους χώρους (…) Σκοπός μας είναι να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα δημόσια Wi-Fi είναι υπεύθυνοι για τις διαδικτυακές τους ενέργειες και ότι δεν δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες στους υπόλοιπους χρήστες», ανέφερε ο Levin στην Wall Street Journal.

«Η διαδικασία της ταυτοποίησης θα περιλαμβάνει τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου για τη λήψη ενός κωδικού και την πρόσβαση στο Wi-Fi. Δεδομένου ότι η προσκόμιση του διαβατηρίου απαιτείται για την αγορά μιας κάρτας SIM στη Ρωσία, δεν θα χρειάζεται να επιδείξετε το διαβατήριό σας», διευκρίνισε.


secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC