Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Πώς η LG κατόρθωσε να γίνει υπολογίσιμος παίκτης στην αγορά των smartphones

Τα τελευταία χρόνια Apple και Samsung, κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών στα smartphones και τα tablets, σε μία άτυπη μάχη και των mobile λειτουργικών: iOS vs. Android.Μετά τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα, η LG από την τρίτη θέση των πωλήσεων, έρχεται "απειλητικά" και πλησιάζει τις Apple και Samsung.


Με 20% αυξημένες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, αριθμός που μεταφράζεται σε 14,5 εκατομμύρια συσκευές συνολικά (αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για την κορεάτικη εταιρία), η LG δείχνει ότι έγινε ένας υπολογίσιμος αντίπαλος στην αγορά των φορητών συσκευών.


Η Apple, μπορεί να μην απειλείται από την LG ιδιαίτερα, αλλά τριγμοί έχουν ακουστεί από την έτερη κορεάτικη εταιρία, τη Samsung, που οι πωλήσεις της δεν πάνε τόσο καλά όσο στο παρελθόν, ενώ το Samsung Galaxy S5, δεν είχε την αναμενόμενη πορεία στην αγορά.


Η HTC, μετά από μια διαρκώς φθίνουσα πορεία, κατάφερε να επανέρθει στην κερδοφορία με τα HTC One smartphones αλλά είναι ακόμη πολύ μακρυά από το να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει.


Σύμφωνα με στελέχη της LG, η κερδοφορία της δεν ήρθε από το επιτυχημένο Nexus 5, αλλά από την ναυαρχίδα της LG G3, καθώς και τα οικονομικά smartphones της σειράς L, που σε συνδυασμό με τις εταιρίες κινητής των ΗΠΑ (T-Mobile και Verizon) πώλησαν αρκετά τεμάχια, κυρίως λόγω προσφορών με νέο συμβόλαιο.


Όσον αφορά στη ναυαρχίδα της, δεν ακολούθησε το παράδειγμα των Apple και Samsung με τα τηλεοπτικά διαφημιστικά και τις διαφημίσεις σε πύλες μεγάλων αεροδρομίων, αλλά προτίμησε να επικεντρωθεί σε προσφορές σε συμβόλαια με τους παρόχους κινητής των ΗΠΑ.


Επίσης, η LG έχει βελτιώσει αισθητά την ποιότητα των συσκευών της. Μπορεί στην περίπτωση του LG G3, να είναι δεδομένο κάτι τέτοιο, αλλά η σειρά L, έχει καλό λόγο ποιότητας/τιμής, κάνοντας τα έτσι best sellers στην μεσαία κατηγορία τιμής.


Από την άλλη, το LG G3, είναι ένα ποιοτικό smartphone, με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμή αισθητά χαμηλότερη από τις ναυαρχίδες των Samsung, Sony και HTC.


Εν τέλει, η LG έκανε το... αυτονόητο. Δημιούργησε ποιοτικές συσκευές με καλό λόγο ποιότητας/τιμής για όλα τα βαλάντια, δεν αναλώθηκε σε διαφημίσεις και μάχες για το ποιος έχει το καλύτερο smartphone, ενώ χρησιμοποίησε μερικές "διαρροές" συσκευών έξυπνα προς όφελός της, δημιουργώντας ανυπομονησία για την επίσημη παρουσίασή τους.


e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC