Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

SingularLogic: ταχύτητα και αξιοπιστία στα εκλογικά αποτελέσματα

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση, και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών 2014, που είχε αναλάβει η SingularLogic για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών.Η SingularLogic, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της για εκτίμηση στις 11.00 μμ. την Α΄ Κυριακή και στις 9.30μμ την Β΄ Κυριακή, δημοσιοποίησε έγκαιρα και έγκυρα και με υψηλό βαθμό ακρίβειας τις εκτιμήσεις των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών, αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα που συλλέγονται με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (SRT).

Η αποστολή των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω SRT, από κάθε σημείο της χώρας, υλοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία, αξιοποιώντας το αξιόπιστο, γρήγορο και τεχνολογικά πρωτοπόρο δίκτυο της Vodafone καθώς και την άριστη τεχνική υποστήριξη της εταιρείας.

Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας και σε αυτές τις εκλογές.
Συγκεκριμένα, o δικτυακός τόπος των αποτελεσμάτων των εκλογών δέχθηκε συνολικά περισσότερα από 2,1 δισεκατομμύρια hits (αριθμό αιτημάτων). Από πλευράς bandwidth (χωρητικότητα γραμμών Internet), η μέγιστη τιμή που παρατηρήθηκε ήταν 4,1 Gbits/sec και σημειώθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου στις 23:00, ενώ την ίδια ώρα τα hits/sec ήταν 23.032. Συνολικά διακινήθηκαν πάνω από 40 Terra Byteς πληροφοριών τις δυο βραδιές των εκλογών. Επίσης μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω smartphones, όπου τα hits από αυτούς τους χρήστες ξεπέρασαν τα 323 εκ.


Ειδικά για τις Ευρωεκλογές, η εταιρεία έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή ένα νέο ολοκληρωμένο κεντρικό σύστημα καταχώρισης σταυρών υποψηφίων, προκειμένου να διαμορφωθεί η πανελλαδική εικόνα της σταυροδοσίας. Ο σωστός σχεδιασμός, η ευχρηστία και ο μηχανισμός υποστήριξης συνέβαλε στην απόλυτη επιτυχία της εφαρμογής, με το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων να αξιοποιεί το σύστημα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η υλοποίηση της νέας αυτής διαδικασίας, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό του τρόπου επεξεργασίας των αποτελεσμάτων και μελλοντικά θα αξιοποιηθεί και για την καταμέτρηση των σταυρών των Εθνικών Εκλογών, με σκοπό την ταχύτερη επεξεργασία και ενημέρωση.
Η εταιρεία ευχαριστεί το Υπουργείο και το στελεχικό δυναμικό των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων που υιοθετούν τις νέες καινοτόμες διαδικασίες καθώς και τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία του συστήματος SRT. Επίσης ευχαριστεί το πανελλαδικό Δίκτυο Συνεργατών της, το οποίο είχε αναλάβει την υποστήριξη του SRT στην Περιφέρεια.

Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της SingularLogic και η μοναδική δυνατότητά της να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αξιοποιούν στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία, ενώ εξασφαλίζουν επιχειρησιακή επάρκεια, εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC