Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Εικαστική παρέμβαση στα Ιωάννινα από την Samsung

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Samsung Launching People θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό project «Gradient: From Gray to Color Scale», στα Ιωάννινα, από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου 2014.Το project, που ψηφίστηκε πρώτο στην κατηγορία «Τέχνες και Δημιουργικότητα» της πρωτοβουλίας Samsung Launching People, προσκαλεί ενδιαφερόμενους εικαστικούς και street art καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στις ακόλουθες κατηγορίες: Graffiti - street art / installations / performances.

Το «Gradient: From Gray to Color Scale», με μέντορα τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου, εμπνευστή και διοργανωτή του διεθνούς φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival, αποσκοπεί στη δημιουργία μίας μεγάλης κλίμακας εικαστικής παρέμβασης στο δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων με τη δημιουργία και την παρουσίαση έργων μόνιμου και παροδικού χαρακτήρα.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν τα γκρίζα κτίρια με τοιχογραφίες, να αναδείξουν μικρές γωνιές της πόλης με τη δημιουργία installations σε πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα, και να ξαναδώσουν ζωή στα άδεια μαγαζιά με το προσωπικό τους καλλιτεχνικό λεξιλόγιο και ανεξαρτήτως μέσου έκφρασης. Το project θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με τη φιλοξενία live acts, DJ sets και performances.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας εταιρείας Multi-art Projects (www.multiartprojects.org), είτε να επικοινωνήσετε στο info@multiartprojects.org.

Ως καταληκτική ημερομηνία προβολής προτάσεων ορίζεται η Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC