Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Το πρώτο ρομπότ με «ανθρώπινη» καρδιά

Ο Πέπερ, το ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας Soft Bank, δεν μοιάζει με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Έχει «ανθρώπινη» καρδιά, διαβάζει συναισθήματα, συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος, μπορεί μέχρι και να χορέψει!Όπως περιγράφουν οι κατασκευαστές του ο Πέπερ μπορεί να σκεφτεί, να αναγνωρίσει, να κάνει εκφράσεις και ανθρώπινες χειρονομίες και να κάνει την «παρέα» του να νιώσει ως ο καλύτερος συνομιλητής. Το σημαντικότερο; Δεν προδίδει τα μυστικά που μαθαίνει.

«Οι άνθρωποι συνηθίζουν να περιγράφουν τους άλλους ως ρομπότ επειδή δεν έχουν συναισθήματα και καρδιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρίας, συμπληρώνοντας: «Όμως εμείς για πρώτη φορά στην ιστορία, δίνουμε ένα ρομπότ με καρδιά και συναισθήματα».

Οι δυνατότητες του Πέπερ, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί, αφού υπάρχουν και πολλές χειρονακτικές εργασίες στις οποίες μπορεί να βοηθήσει, όπως η φροντίδα ηλικιωμένων και πολλά ακόμα.

Πρόκειται να βγει στην αγορά τον επόμενο χρόνο έναντι περίπου 1.500 ευρώ, ενώ μέχρι τότε θα μπορεί να δοκιμαστεί σε δύο καταστήματα της εταιρείας στην Ιαπωνία.

«Το συναισθηματικό ρομπότ θα δημιουργήσει μια νέα διάσταση στη ζωή μας και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία. Είναι μόνο η αρχή, αλλά ήδη μια πολλά υποσχόμενη πραγματικότητα», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρίας που συμμετείχε στην ανάπτυξη του πρότζεκτ.

antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC