Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

6ο Risk Management & Compliance Forum

To 6o Risk Management & Compliance Forum (Διαχείρισης Κινδύνων & Κανονιστικής Συμμόρφωσης) θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2014 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Professional Risk Managers International Association (PRMIA).Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής εμπειριών, τεχνογνωσίας και προβληματισμών που σχετίζονται με τους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, κανονιστικών αρχών, θεσμικών εταίρων, συμβουλευτικών εταιριών και προμηθευτών πληροφορικής τεχνολογίας θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν την παρούσα κατάσταση, τις εξελίξεις, τις νέες τάσεις και το ρόλο της διαχείρισης κινδύνων και της κανονιστικής συμμόρφωσης, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ειδικότερα, το forum περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
Διαχείριση Προβληματικών Απαιτήσεων (Troubled Asset Management):
Μεθοδολογίες, μοντέλα και στρατηγικές για την αποτελεσματική διαχείριση των απαιτήσεων σε καθυστέρηση και την αξιοποίησή τους για την βελτιστοποίηση του υπολογισμού των κινδύνων στις Τράπεζες. Ομιλητές σε αυτή την ενότητα με συντονιστή τον κ. Απόστολο Τσούμπρη, Director, Head of Management Consultants της ICAP, θα είναι οι κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Διευθυντής Διεύθυνσης Καθυστερήσεων Wholesale Banking της Alpha Bank, Ιωάννης Σειραδάκης, Γενικός Διευθυντής, Εισπράξεις & Αναδιαρθρώσεις & SBL στηνΤράπεζα Πειραιώς, Πάνος Ψωμάς, New Products and Services - Senior Executive της Qualco, Σπύρος Ξανθόπουλος, Senior Manager στην EY και Μάνος Μαργαρίτης, Deputy CEO της EXUS.

Νέο Εποπτικό Πλαίσιο για Κεφαλαιακή Επάρκεια (CRD IV) και Stress Tests:
Οι βασικές αλλαγές που εισάγει το νέο εποπτικό πλαίσιο Βασιλεία ΙΙΙ καθώς και οι νέες προκλήσεις και στόχοι από την εφαρμογή του. Η αναγκαιότητα δυναμικών προσομοιώσεων εναλλακτικών επιχειρηματικών στρατηγικών, παραμέτρων και συνθηκών αγοράς (stress test) και πως αυτά χρησιμεύουν στη λήψη αποφάσεων στους Τραπεζικούς Οργανισμούς. Ομιλητές σε αυτή την ενότητα, με συντονιστή τον κ. Γεράσιμο Σαπουντζόγλου, Επίκουρο Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα είναι οι κ. Μιχαήλ Χαραλαμπίδης, Chief Risk Officer στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Cristina Ungureanu, Corporate Governance Advisory team στη Sodali Ειρήνη Μαραγκουδάκη, Managing Director της Clayton Euro Risk για τη Νότια Ευρώπη και Δρ. Δήμητρα Μπάμπου, Risk Consultant στην IBM UK Ltd.

Εταιρική Διακυβέρνηση / Διακυβέρνηση Διαχείρισης Κινδύνων και Διάθεση Ανάληψης Κινδύνων (Risk Appetite):
Εταιρική διακυβέρνηση και διακυβέρνηση κινδύνων στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές (πχ Walker review, IIF, Financial Stability Board) και τα νέα διεθνή ρυθμιστικά πλαίσια (πχ Basel III, CRD IV, Dodd Frank Act). Περιγραφή της διάθεσης ανάληψης κινδύνων και η σημασία της για τη διακυβέρνηση των κινδύνων με βάση το νέο διαμορφούμενο οικονομικό και εποπτικό περιβάλλον. Ομιλητές σε αυτή την ενότητα, με συντονιστή τον κ. Σολομώντα Μπεράχα, Σύμβουλο Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς & Μέλος Δ.Σ. της Γενικής Τράπεζας, Ιωάννης Συνοδινός, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Head of Market Risk στη Eurobank και Γιώργος Τάγαρης, Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Κεφαλαιακών Αναφορών, στη Διεύθυνση Ελέγχου και Δομής Κινδύνων της Τράπεζας και του Ομίλου της Εθνικής.

Πέραν των ενοτήτων του συνεδρίου, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις θεμάτων που άπτονται των παραπάνω θεμάτων, ανώτατα στελέχη ελληνικών τραπεζών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σε θέματα διαχείρισης κινδύνων συμμετέχοντας στο panel των Chief Risk Officers. Στο panel αυτό θα συμμετάσχουν οι κ. Γιώργος Μάντακας, Γενικός Διευθυντής, Chief Risk Officer της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Αδάμ, Γενικός Διευθυντής Risk Management του Ομίλου της Eurobank και Παύλος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων στην Εθνική Τράπεζα, υπό τον συντονισμό του κ. Σπύρου Ζάρκου, Διευθυντή Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι κεντρικές ομιλίες των κ. Γιώργου Κουτσού, Αν. Διευθύνοντα Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Χρήστου Γκόρτσου, Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η εκδήλωση απευθύνεται: Στις διοικήσεις των τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και λοιπών οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν την ευθύνη στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης. Σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη πληροφορικής, οργάνωσης, treasury και οικονομικών διευθύνσεων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Σε εταιρίες συμβούλων και εταιρίες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό. Σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εξελίξεις και τις προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρίες: Accenture, EY, Exus, Clayton Euro Risk, SAS, IBM, Qualco και ICAP. Χορηγοί επικοινωνίας: Direction, Med & Health, Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας, Retail Business και Manager, χορηγοί ηλεκτρονικής επικοινωνίας: Businessnews.gr, Euro2day, Sofokleousin.gr και Time TV και τηλεοπτικός χορηγός το SBC TV.

http://www.eede.gr/activities/6th-risk-management-26-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC