Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Xinis Education Festival 2014: Εξελίξεις στον χώρο των Ηλεκτρονικών

Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας τα τελευταία χρόνια, με τις εξελιγμένες ηλεκτρονικές κατασκευές και την ρομποτική, να χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στην επαγγελματική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, καθώς και στην διαβίωση και την ψυχαγωγία των ανθρώπων.


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στο πλαίσιο του «Xinis Education Festival ’14», διοργανώνει δύο πολύ ενδιαφέροντα δωρεάν σεμινάρια, σχετικά με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρονικών.


Την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 στις 17.30, ο κ. Γεώργιος Πρεφτίτσης, Φυσικός M.S. Καθηγητής Μ.Ε., ο κ. Χρήστος Λυτροσυγγούνης, Φυσικός Α.Π.Θ. και ο κ. Ανδρέας Δημόπουλος, Ηλεκτρονικός Απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ - Κατασκευαστής Ρομπότ, θα παρουσιάσουν τρία σημαντικά θέματα του χώρου.

Ο κ. Πρεφτίτσης, θα αναλύσει την μέτρηση ταλαντώσεων – αποστάσεων, ο κ. Λυτροσυγγούνης, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Arduino, πραγματοποιώντας παράλληλα ζωντανή επίδειξη ρομποτικών εφαρμογών και τέλος ο κ. Δημόπουλος θα κάνει επίδειξη νέων ηλεκτρονικών κατασκευών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΔΙ.Κ.Ε.Π. (4ος όροφος), κτίριο ΒΙΕΝΝΗ, Εγνατία 2-4.

Ο κ. Δημήτριος Σαμψωνίδης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ., την Τετάρτη 28 Μαΐου στις 17.30, θα παρουσιάσει το σεμινάριο με θέμα: «Πείραμα CERN: Μποζόνιο του Higgs». Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, ο κ. Σαμψωνίδης θα αναλύσει με επιστημονικά δεδομένα, τη διαδικασία που ακολούθησαν οι επιστήμονες του CERN, τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσουν για την ολοκλήρωση του πειράματος, καθώς και την σημαντικότητα της «ανακάλυψης». Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα ΔΙ.Κ.Ε.Π. (4ος όροφος), κτίριο ΒΙΕΝΝΗ, Εγνατία 2-4.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC